Rok 2020

By LukeyLB - decembra 30, 2020

Zhrnutie roka 2020.


V minuloročnom článku, ktorý nám zhrnul rok 2019, som písal o pozastavení sa na chvíľku, aby sme si retrospektívne prešli celý rok. Jednoznačne môžem povedať, že tento rok si retrospektívne prejsť nechcem. Pretože to bol veľmi ťažký a hlavne smutný rok. Tento rok nám, bohužiaľ, priniesol množstvo negativity, hnusu a beznádeje, ktoré nám strpčovali život, zdravie a priniesli nám aj obmedzenia. Nechcem, aby tento článok bol príliš negatívny. Pretože negativity a smutných správ sme sa už dosť napočúvali, načítali. No než prejdem na samotnú hudbu, tak chcem, aby sme si tu všetci povedali aspoň 5 pozitívnych veci, momentov, chvíľ, ktoré nám rok 2020 dal a priniesol. 

Rok 2020 bol síce totálne nanič a najradšej by sme ho chceli celý preskočiť, no v hudobnej sfére to bol veľmi plodný a fantastický rok, plný dobrej, kvalitnej hudby. Opäť som všetko zvolil do jednotlivých kategórií, ktoré odhalia jedného favorita roku 2020. Plus vždy vám do zátvoriek k jednotlivým kategóriám pridám články a recenzie, ktoré vyšli k danému albumu, alebo téme. 


Začneme prvou kategóriou - pesničkami: 

Pesnička roka 2020: 

Pesničku roka som mal azda najrýchlejšie zadefinovanú a vybranú, je ňou “Stupid Love”, ktorá je u mňa najviac hraná na hudobnej službe Spotify. Čomu sa nečudujem, pretože som ju počúval nonstop!

Summer Song 2020:

Tento rok ma azda najviac zaujala skladba a intenzívne som si ju išiel celé letné obdobie: “Nobody“- Inna. 
(Tohtoročné letné články: 

Czech, SK pesnička roka: 

Toto miesto i titul si zaslúži český raper Amco a song “V hlavě mám brouky” z jeho tohoročného albumu “Vítej Doma”, ktorý ma milo prekvapil. (Recenzia na album “Vítej Doma” - AMCO: https://lukeylb.blogspot.com/2020/07/recenzia-na-album-vitej-doma-amco.html)

Pesnička, ktorá ma sprevádzala pri cvičení:

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Pretože tento rok sa mi podarilo schudnúť a nastaviť si pravidelné cvičenie a upravenú stravu. Najviac som počúval pesničku: “React” - The Pussycat Dolls, ktoré je brutálne hot! 
( Článok - Cvičme v rytme: 

Najhoršia pesnička roka 2020:

Úprimne vám poviem, že tento rok som nezaznamenal žiadnu skladbu, ktorá by ma rozčuľovala, alebo iritovala. Mám pocit, že minuloročnú už nič neprekoná. 

Song, ktorý mi nonstop hrá v hlave a neviem sa ho zbaviť: 

Jednoznačne sa mi pod kožu dostala pesnička: “Rain On Me” - Lady Gaga, Ariana Grande, ktorú keď počujem, tak si ju spievam, hmkám celý deň. 
(Recenzia na album “Chromatica” - Lady Gaga: 

Najsmutnejšia pesnička, ktorá ma sprevádzala počas ťažkých a smutných chvíľ: 

Okrem albumu “Divinely Uninspired to a Hellish Extent” - Lewis Capaldi je to pesnička “Lonely” - Justin Bieber”, krásna skladba!
(Recenzia na album “Divinely Uninspired to a Hellish Extent” - Lewis Capaldi: 

Pohodový song roka: 

“Blinding Lights” - The Weeknd, ktorý je fantastickou vecou!
(Recenzia na album “After Hours” - The Weeknd:

Xmas Song 2020:

Tento rok som nemal absolútne vianočnú náladu, ale jedna pesnička ma predsa len zaujala, a tou je: “The Christmas song” - Shawn Mendes, Camila Cabello. Mimochodom jeho tohtoročný album “Wonder” si musíte vypočuť. PS: v januári môžete očakávať recenziu na album. 

Hudobno- tanečná pecka za rok 2020: 

Tak tu ma okamžite roztancuje song “GIRL LIKE ME” - Black Eyed Peas, Shakira hlavne v sprche tanečný maratón, ktorý nemá konca. 
(Článok SHOWER PLAYLIST, MUSIC: 


Druhou kategóriou sú albumy: 

Album rok: 

Toto bol azda môj najväčší problém vybrať! Rozhodoval som sa medzi albumom “Chromatica” - Lady Gaga a albumom “Disco”- Kylie Minogue. Prešiel som si oba albumy X krát. A mojím tohtoročným albumom roka je “Disco”- Kylie Minogue! Pretože obsahovo tam mám viac favoritov: “Magic”, “Miss a Thing”, “Real Groove”, “Monday Blues”, “Supernova”, “Say Something”, “Last Chance”, “I Love it”, “Where Does the DJ Go?”, ako v albume “Chromatica”: “Alice”, “Stupid Love”, “Rain On Me”, “Free Woman”,”911”, “Sour Candy”. 
( Recenzia na album “Disco”- Kylie Minogue: 
 Recenzia na album “Chromatica” - Lady Gaga: 

Summer album 2020:

Bohužiaľ, tento album som nedokázal zohnať na recenziu. Čo ma veľmi mrzí, pretože album je jedinečný a úžasný, ako aj samotný interpret Kygo a jeho tohtoročný album “ Golden Hour”. 

Najhorší album roka: 

Ako aj pesničku, tak ani najhorší album, som tento rok neobjavil. Ako hovorím, tento rok je fantastický na hudobnú tvorbu

Czech, SK album roka: 

Túto priečku si jednoznačne zaslúži album “ Better Like This” - Emma Drobná, ktorý obsahuje jedinečné hudobné pecky! (Recenzia na album “ Better Like This” - Emma Drobná: 

Soundtrack roka: 

Fúha, tak nad týmto som rozmýšľal azda hodinu. Prechádzal som nielen svoju pamäť ale aj tohtoročné filmy a seriály. A bohužiaľ, nenašiel som nič, čo by ma zobralo natoľko, aby som to tu mohol napísať. Ale tento rok vyšla ďalšia Evitovka “Príliš osobná známosť”, kde zbožňujem hlavný soundtracks song “Príliš osobná známosť “ - IMT Smile, Nikol Štíbrová. 

Pohodový album roka 2020: 

Rovnako ako pesnička “Blinding Lights”, tak aj samotný album “After Hours” - The Weeknd ma sprevádzali tohtoročnou jeseňou. 
( Recenzia na album “After Hours” - The Weeknd: 

Vianočný album 2020: 

Tento rok nám priniesla rubrika Xmas Music 4 vianočné albumy, ktoré nás sprevádzali adventom. Medzi nimi bol album “A Holly Dolly Christmas” - Dolly Parton, ktorá nám ukázala čaro country Vianoc. 
( Tohtoročné adventné články:


Predposledná kategória sa týka samotných hudobných interpretov: 

Interpret, ktorý ma tento rok milo prekvapil: 

Speváčka Dua Lipa a jej album “Future Nostalgia”, ktorý ma konečne zblížil so samotnou tvorbou interpretky. 
(Recenzia na album “Future Nostalgia” -Dua Lipa: 

Spevák a speváčka roka: 

Opäť tento titul, miesto zaslúžene obsadil Shawn Mendes, rovnako ako aj minulý rok. Pretože tento rok priniesol kvalitný hudobný obsah. 

Čo sa týka speváčky, tak tu bez váhania volím Kylie Minogue, pretože jej album Disco je asi jej obsahovo najlepší album, aký kedy vydala. 

Poslednou kategóriou je taký mix – „všehochuť“, ktorý som nevedel zadeliť do predošlých kategórií. 

Najväčšie hudobné sklamanie za rok 2020: 

Toto sa mi veľmi ťažko píše, ale bohužiaľ, je to album “Changes” od Justina Biebera, ktorý ma veľmi veľmi sklamal…. Ale pesničky, ktoré vydal po albume: “Lonely” a “Holy” sú fantastické veci, ktoré sa oplatia vypočuť. 
( Recenzia na album “Changes” - Justin Bieber: 

Tohtoročné veľké prekvapenie: 

Tento rok ma milo prekvapila tvorba a hlavne album “Rare” od Seleny Gomez, na ktorý určite nezabudnem! Podľa mňa album “Rare” je najlepšie hudobné dielo, album od Sel. 
(Recenzia na album “Rare” - Selena Gomez: 

Hudobný objav tohto roka: 

U mňa je hudobným objavom krásna speváčka, tanečníčka Alice Chater a jej tohtoročný, debutový album “Aries”, ktorý obsahuje famózne veci, ako: “Lola”, “Two Of All”, “Thief” a “Pretty In Pink”. 

Najlepšia hudobná spolupráca tohto roka: 

Je moja vysnívaná a asi aj vymodlená spolupráca Shawn Mendesa a Justina Biebera a ich spoločný song “Monster”, ktorý jednoducho zbožňujem! 

Koncert, vystúpenie roka 2020: 

Neopísateľnú a nezabudnuteľnú show predviedla Shakira a JLO na Super Bowl 2020! 

Za zmienku stojí vypočuť si albumy: “High Road” - Kesha, “Treat Myself” - Meghan Trainor, “Heaven & Hell” - Ava Max, “Folklore” - Taylor Swift, “Brightest Blue” - Ellie Goulding, “Plastic Hearts” - Miley Cyrus, "Smile"- Katy Perry, Love Goes- Sam Smith

Pesničky: "Lalalalalalalalalala" - Mikolas Josef, "Positions" - Ariana Grande, "Not My Baby" - Inna, "Muchacha" - Mairee, Eusebio, "Hocikam" - Mairee, Majself, Čis T, Miso Biely, "In The Morning"- JLO, "What's Love Got to Do with It" - Kygo, Tina Turner, "Hot Stuff" - Kygo, Donna Summer, "Over Now"- Calvin Harris, The Wekknd, "Take You Dancing" - Jason Derulo, "Svage Love"- Jason Derulo, "Let's Love" - David Guetta, Sia, "Courage To Change" - Sia....


Tak... zhrnutie tohtoročného roka v oblasti hudby máme na konci. Snáď som na žiadnu pesničku, album, ktoré som chcel spomenúť nezabudol. Už druhý týždeň makám na tomto článku a rozmýšľam nad každým albumom, skladbou, ktoré vyšli v roku 2020. Budem veľmi rád, keď mi do komentára dáte vedieť váš tohtoročný album a pesničku 2020. V nasledovnom roku 2021 sa budem na vás tešiť s pravidelnými recenziami, zaujímavými hudobnými článkami a rozhovormi, ktoré prinesiem v rubrike Say Something. 

Chcem sa poďakovať v všetkým čitateľom za veľkú sledovanosť a priazeň na tomto blogu, ktorým vás chcem inšpirovať k samotnej hudbe. Taktiež by som sa chcel poďakovať partnerom, ktorí mi počas tohto roka poslali albumy buď na článok, recenziu, alebo do súťaží, ktoré prebiehali na mojom instagrame. 

Milí čitatelia, prajem vám predovšetkým zdravý a úspešný rok 2021. Nech vám prinesie veľa radosti, pozitívnej nálady a veľa strávených chvíľ s rodinou a priateľmi. Ja dúfam, že tento rok sa podarí veľký krok voči tej pliage, korone, a vráti sa všetko do starých dobrých koľají. Zaniknú veľká neistota, panika a obmedzenia, ktoré nás tento rok nepríjemne utláčali. Nezabudnite, zdravie máme iba jedno! Tak isto aj samotný život, ktorý vám nemá právo nikto zobrať, presne tak, ako vy nemáte právo zobrať ho druhým! 

Pekný deň všetkým. LUKEY

Moje soc. siete: 

Tohtoročné články, ktoré neboli spomenuté:

Say Something rozhovory: 

Rok 2019 článok: 

  • Share:

You Might Also Like

2 Comments