Shower Playlist, Music

By LukeyLB - mája 26, 2020


Byť hudobná diva v sprche, má svoje čaro.


Každý z nás pozná ten vzácny a jedinečný moment v sprche, kedy jasné a presné slová opisujú situáciu, vo forme textu vašej obľúbenej piesne. Chvíľa, v ktorej každý chce zahviezdiť a cíti sa ako úspešný spevák, úspešná speváčka, ktorá okrem bežnej činnosti napr. umývania, odpáli nejeden hudobný koncert v sprche. 

Neverím, že by sa tu našla osoba, ktorá si nespieva v sprche, pretože prečo si nespestriť nudnú chvíľku nejedným hitom, ktorý vás aspoň na moment prenesie na pódium. Preto som sa rozhodol, priniesť vám pár inšpirácií, ktoré obohatia váš “Shower playlist“ a spríjemnia rutinné chvíľky vo vašej sprche. 

Neuveríte, ale presne tento námet na článok mi napadol práve počas toho, ako som sa sprchoval. Pretože moja bežná rutina, bez ktorej do sprchy nejdem, je reprák, ktorý má svoje pravidelné miesto v umývadle počas toho, ako sa sprchujem. Prečo v umývadle? Nehľadajte v tom nič nadpozemské. Za prvé, nemám žiadne voľné miesto na poličke, pretože milión produktov na vlasy, ktoré vám otvorené stoja už nejeden piatok na poličke a vy stále dokupujete nové, pretože ošiaľ v podobe pútavej reklamy vás namotá vyskúšať nový a lepší produkt. A ten bude mať presne taký istý osud ako predošlý šampón. A druhou, takou menšou vychytávkou je dobrá akustika v umývadle, ktorá je základ pre váš úspešný koncert. 

Ale to nie je hlavnou témou dnešného článku. Hlavnou myšlienkou je naplniť váš “Shower playlist” tak, aby vaši susedia mali bohatý a nekonečný zadarmo live koncert. Preto som jednotlivé pesničky, intepretov a albumy rozdelil do troch kategórií, skupín, ktoré si jednotlivo prejdeme, aby ste sa detailnejšie vedeli zaradiť do jednotlivej skupiny, a tak posunúť svoj výkon na inú hudobnú úroveň. 


Prvú skupinu som pomenoval jednoducho “Diva”. Pretože obsahuje pesničky, ktoré sú najväčšie hudobné poklady, s veľkým hlasovým rozsahom a falzetom, ktorý málokto dokáže zaspievať. No vždy sa snažíme prežívať ich naplno, aj keď nie vždy sa podarí trafiť notu. Ale o to práve ide, kto iný nás má počuť ako naša sprchová hlavica, ktorá vydrží a znesie všetko, aj tie naše škriekajúce výšky, ktoré v našej hlave znejú dokonale, ale navonok je realita trošku iná. Túto kategóriu by som rozdelil do dvoch podkategórií. Prvá sú “nestarnúce klasiky” v podobe interpretov, ako: 
  • Whitney Houston - I Have Nothing, I Wanna Dance With Somebody, How Will I Know, I'm Every Woman, I Will Always Love You, All The Man That I Need…. 
  • Celine Dion - I'm Alive, My Heart Will Go On, Hits Medley, All By Myself, Because You Loved Me….. Mariah Carey - Without You, My All, Hero, Emotions…. 
  • Barbra Streisand - Woman in Love, Memory, Tell Him, People, Somewhere…. 
  • Skupina Queen - Who Wants To Live Forever , The Show Must Go On, I Want To Break Free, Somebody To Love, Don't Stop Me Now, Under Pressure…
  • Cher - Believe, If I Could Turn Back Time, Strong Enough, The Shoop Shoop Song… 
  • Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart, It's A Heartache, Holding Out For A Hero… 
  • Tina Turner - The Best, What's Love Got To Do With It, Private Dancer, Golden Eye, Proud Mary….
A mnoho iných interpretov, ktorí inšpirujú dnešnú hudobnú scénu. 


Druhou podkategóriou je “súčasná tvorba” , kde nemôžem vynechať mená, ako: 
  • Adele - Rolling in the Deep , Someone Like You, Set Fire To The Rain, Send My Love, Hello, When We Were Young….
  • Lady Gaga - Shallow, Rain On Me, Stupid Love, The Edge Of Glory, Million Reasons, I'll Never Love Again, Born This Way…
  • Ariana Grande - No tears left to cry, Dangerous Woman, Break Free, Into You, Problem….
  • Christina Aguilera - Can't Hold Us Down, Hurt, Your Body, Lady Marmalade, Candyman, Dirrty, Ain't No Other Man….
  • Beyonce - Halo, Love On Top, Beautiful Liar, If I Were A Boy, Run the World, Best Thing I Never Had….
  • Sia - Chandelier, Elastic Heart, The Greatest, Alive, Cheap Thrills, Never Give Up, Unstoppable...
Skrátka interpreti, ktorí vás svojím hlasovým výkonom položia na samotné dno vane, a zároveň vám privodia zimomriavky po celom tele. Za mňa jednoznačne Whitney Houston, Celine Dion - My Heart Will Go On, Adele, Lady Gaga, Sia mi vždy dodajú tu správnu eufóriu, ktorá ma nakopne. Chúdiatka moji susedia . 


Druhá kategória tvorí prevažne vizuálnu stránku. A to presnejšie videoklipy. Verím tomu, že každý z nás si predstavoval v sprche, že je ako v tom danom videoklipe. Hodil zvodný pohlaď alebo decentnú choreografiu, ktorá nepriniesla zatiaľ zlomené väzy. Dúfam, že to máte tak a nenechávate ma v tom samého. Čo by bolo dosť divné. Začal by som práve časťou videoklipy, kde na 90% zaradíte “tanečnú hudbu”, ktorá vás roztancuje okamžite od prvých tónov pesničky. Buď používate tanec, ktorý je súčasťou klipu, alebo si vytvoríte svoj vlastný, na ktorý ste veľmi hrdý a pyšný. Jednoznačne do tejto kategórie spadajú interpreti, ako: Jennifer Lopez , Inna, Ava Max, Shakira, Alexandra Stan, Enrique Iglesias, LMFAO, Justin Bieber, will smith, Doja Cat, Dua Lipa, Jason Derulo, Macklemore, Pitbull, Michael Jackson, Kesha, Chris Brown, Madonna, The Pussycat Dolls, Britney Spears… Skrátka, hudobná variácia, ktorá vám roztancuje boky a vytvoríte choreografiu. Tých 10% je určite herecké hranie, ktoré kopírujete z videoklipu. 


Do tejto kategórie som ešte zvolil koncerty, ktoré si taktiež vizuálne predstavujeme. My sme tá hviezda na pódiu, ktorá pevne drží mikrofón v ruke. A komunikácia s imaginárnymi fanúšikmi, kde je spätná väzba buď virtuálna, alebo búchanie susedy o kachličky. No precítenie a prežívanie je naplno. Moje najobľúbenejšie koncerty sú od Kylie Minogue, Madonny, Justina Biebera, Miley Cyrus, Lady Gaga, ktoré dokážem počúvať a sledovať azda stále. Pre väčšiu inšpiráciu vám ich pár pod článkom nalinkujem. 


No a poslednou kategóriou“Hity”, ktoré vám nonstop hrajú v hlave, a ktorých sa neviete zbaviť. Tam by som to rozdelil na rádiové hity, vaše obľúbené pesničky a podvedomé pesničky, napríklad z reklám. Určite si teraz vyše polka čitateľov spomenula na pesničku, ktorá je v reklame na ponožky Dedoles. U mňa momentálne sú „naj“ pesničky: Rain On Me, Stupid Love - Lady Gaga, Boyfriend - Selena Gomez, Not My Baby, Tell Me - Inna, React - The Pussycat Dolls, pri ktorých si zvrtnem nejedno hudobné kolo. Ale mám aj skladby, ktoré sa mi vryli do pamäte a ani za nič ich neviem dať preč. Azda najväčším príkladom je pesnička Say So - Doja Cat, ktorá nie je zlá, ale už by jej stačilo. Kľudne mi môžete dať do komentára vedieť váš song, ktorý si teraz idete a zároveň skladbu, ktorej ste už presýtený. 

Čo sa týka rádiových hitov, tak určite tam teraz zaznievajú novinky, ktorých pár nájdete aj v rubrike RECENZIA, taktiež vám ich nalinkujem dole. A vaše obľúbené pesničky a tvorba? To už je len na vás, aký zvolíte žáner. Mal by byť taký, ktorý vás baví, vystihuje to, čo máte radi, alebo na čo máte chuť podľa vašej momentálnej nálady. Verím tomu, že pri akéjkoľvek zvolenej hudbe, vám šialene rýchlo utečie čas, ktorý strávite v kúpeľni. Nezabudnite aj na ostatných členov rodiny, a predovšetkým na zbytočné plytvanie vody. 


Tak toto boli tri “Shower Music” kategórie, ktoré vás snáď inšpirovali k doplneniu vášho playlistu. A dúfam, že ste sa našli aspoň v jednej z kategórií, ktorá vás aspoň trocha vystihuje. Pretože hudba nám spríjemní aj tú najviac otravnú a monotónnu činnosť. Tak prečo si nespríjemniť ešte viac život, ktorý nám prinesie radosť a úsmev na tvári. A nezabudnite, každý na svete vie spievať, len nie každý ma dobrý hudobný sluch. Čo už je ten horší prípad. 

Prajem vám príjemný deň, plný dobrej hudby. LUKEY

Koncerty:

Kylie Minogue:

Madonna:

Justin Bieber:

Miley Cyrus:

Recenzie:

Môj Instagram a FB stránka: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments