Recenzia na album Ta o mně - Lucie Bílá

By LukeyLB - januára 12, 2020


Spokojnosť a zamilovanosť.


Presne týmito dvoma slovami by som opísal interpretku Luciu Bílú, ktorú si dnes rozoberieme zároveň s jej novým albumom “Ta o mně” v rubrike recenzia. 

Lucie Bílá je fantastická muzikálová herečka, ktorá nemá konkurenciu. Predstavenia ako: Carmen, Dracula, Sestra v akci, Aida a iné, sú v jej podaní famózne a bravúrne. Vnímam ju ako kráľovnú popu Česka a Slovenska. Pretože si myslím, že niektoré jej skladby, ako napríklad: Co sudičky přály nám, Desatero, Ave Maria, Tygrice, Ať láska křídly mává, Trouba, Hana, Láska je láska, Krása …. sa rovnajú, a poniektoré sú dokonca lepšie, ako tie od svetových interpretov. Hudbe sa začala venovať v ôsmich rokoch, kedy prvý krát vystúpila na pódium s ľudovou piesňou “Čierne oči choďte spať". Jej prvé pesničky “Neposlušné tenisky” a “Horší než kluk” vznikli v 80-tych rokoch a napísal jej ich producent Petr Hannig. Okrem skladieb Petr vymyslel aj pseudonym Lucie Bílá, ktorý sprevádza celú kariéru speváčky. Myslím si, že jej úspech sa odzrkadlil a je ho vidieť aj na oceneniach, ktoré Lucie nadobudla počas svojej kariéry. Mnoho početných sošiek - Český slávik, taktiež: Grammy, Anděl, Ceny hudobnej akadémie, Zlatý Otto, Česká hvězda, Ceny TýTý a Cena Thálie a mnohé iné, ktoré si jednoznačne zaslúžila. 

No Lucii patrí aj “titul” filantrop, pretože pomohla mnohým ľudom v rôznych smeroch a oblastiach. Svoj voľný čas, ktorého má málo, pretože je pracovne zaneprázdnená, venuje hobby, ktorým pomáha ľudom. Vlastnoručne vyrába svojich anjelov a ružence, ktoré sa predávajú na koncertoch a výťažok putuje na dobročinné účely a pomoc ľudom. Okrem anjelov má svoju vlastnú kávu - LB Coffee: Carmen, Agnes, Morgana, Lucie, Deloris. Určite ju plánujem ochutnať, keďže som milovník dobrej kávy. Okrem pôžitku podporíte aj dobrú vec, pretože časť peňazí putuje na nadáciu "Charita Lucie Bílej z.s.”, za čo ju neskutočne obdivujem. 


Album “Ta o mně” je zrkadlový obraz samotnej interpretky, pretože je písaný o živote Lucie. Bol vydaný v bratislavskom štúdiu LittleBeat. Túto “desku” by som prirovnal k samotnej žene. Jemná, citlivá, nežná, charizmatická a inšpiratívna pre ostatné ženy. Na albume sa ako textári podujali mnohí: Marek Ztracený, Jana Kiršner, Jana Infeldová, Patrícia Fuxová, Zuzana Mikulcová a iní, ktorí dali dokopy songy zachytávajúce aktuálny život Lucie Bíléj. O zvuk k jednotlivým pesničkám sa postarali Martin “Max” Štrámek a Andrej Hruška. 

Okrem úspešného Vianočného turné “Bílé Vánoce” má speváčka naplánované koncertné turné súvisiace s novým albumom. Jeho zastávky budú aj tu na Slovensku, dokonca aj v Žiline, a to presnejšie 13. marca. Myslím si, že to opäť raz bude nezabudnuteľný zážitok. 

Pesnička “Protože” je venovaná partnerovi (Radek Filipi) k narodeninám. Klip k samotnej skladbe obsahuje zostrih fotografií, ktoré nadobudli počas svojho vzťahu. Videoklip sa dosť dlho držal v trendoch na Youtube a má už viac ako milión a pol zhliadnutí.


“Mám rada život” je ďalšou na albume „Ta o mně”, ktorý opisuje aktuálne pocity a veci, ktoré speváčku jednoducho robia šťastnou. Pesničku vyberám ako svojho favorita celého albumu. 

“Pojď klidně spáť”- autorkou je Jana Kiršner. Jana sa presne trafila do vkusu interpretky, pretože pesnička je “presne šitá na mieru” speváčky. 

Moje záverečné hodnotenie: 
Myslím si, že album “Ta o mně” je úplne iný ako ostatné albumy Lucie Bíléj. No musím uznať, že je moderný a trendy, presne ako sa vždy snaží byť samotná Lucie. Podľa mňa sa jej to darí výborne. Ako som už spomínal, album by som prirovnal k samotnej bytosti ženy. Je zrkadlom aktuálneho stavu života speváčky, a tým je zamilovanosť, spokojnosť, ktorú sa snaží Lucie posúvať ďalej prostredníctvom hudby. 

Krásny deň. LUKEY 

Moja FB stránka:

Môj Instagram:

Vianočný album článok: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments