XMAS MUSIC Lucie Bílá - Bílé Vánoce ( 4 ADVENTNÁ NEDEĽA)

By LukeyLB - decembra 22, 2019


Krásne zakončenie vianočných článkov v podobe “bílých vánoc”.


Ani sme sa nenazdali a máme tu poslednú adventnú nedeľu. Symbolizuje, že sa blíži Štedrý deň, ktorý bude v atmosfére Vianoc strávených v kruhu našej rodiny. Bohužiaľ, Vianoce na snehu vám nedokážem vyčarovať a splniť, ale môžem vám ich aspoň troška priblížiť dnešným posledným vianočným albumom v rubrike Xmas Music. 

Som veľmi rád, že tohtoročné Vianoce môžem zakončiť interpretkou, ktorá má veľké, šľachetné a štedré srdce. Okrem toho má však aj zlato v hrdle. Dokáže zaspievať azda každý žáner, na ktorý si človek spomenie. Ako som už na začiatku písal, padajúci, ligotavý sneh vám nedokážem zaručiť, ale pokúsim sa vám sprostredkovať zasneženú vianočnú náladu aspoň v podobe albume od Lucie Bílej - Bílé Vánoce.


Lucie Bílá je česká popová a bezkonkurenčná, fantastická muzikálová speváčka a herečka. Jej úplné počiatky sa spájajú s heavymetalovou skupinou Arakain. Je viacnásobná víťazka Českého Slávika, čo môžu potvrdiť jej fantastické pesničky. No v dnešnom článku sa nechcem detailne venovať samotnej speváčke a jej životu, pretože Lucie vydala svoj nový album Ta o mně, ktorý dostane miesto aj tu na blogu v podobe recenzie. 

Bílé Vánoce sú v podobe dvoch častí/ albumov, na ktorých sa nachádzajú najznámejšie pesničky, ako: Tichá Noc, Ave Maria, Rolničky, Tambor, To je deň a iné, ktoré sú preložené z anglickej tvorby Jingle Bells, Have Yourself A Merry Little Christmas, Stille Nacht, heilige NachtLittle Drummer Boy a pozná ich azda každý. No na albume môžete započuť aj pôvodnú tvorbu, ktorá sa ním krásne prelína. Album bol vydaný do sveta v roku 2010 a s ním aj úspešné každoročné turné Bílé Vánoce, ktoré býva vypredané do posledného miesta. Nečudujem sa, pretože okrem fantastického hlasu, sú použité aj moderné vychytávky a technológie, ako je samotný hologram speváčky. 


Album by som definoval ako sviatočný, vhodný na Štedrý deň, kedy sme všetci nasiaknutí vianočnou atmosférou, v ruke držíme voňavý, čerstvý punč, jeho vôňa zahaľuje celý byt a harmónia rodiny prevláda po celý deň. 

Tichá Noc je azda najznámejšia z kolied. Prvýkrát zaznela v kostole sv. Mikuláša v Oberndorfe pri Salzburgu 24. decembra 1818. Uviedli ju arnsdorfský učiteľ a organista Franz Xaver Gruber a kaplán Joseph Mohr. Pieseň sa okamžite stala veľmi populárnou, hoci bola prvýkrát predstavená len v sprievode gitary. Dnes je preložená do 300 jazykov a nárečí. 

Ave Maria je ďalšou fantastickou vecou. Nielen samotná pesnička má svoje čaro, ale hlavne bezkonkurenčné prevedenie Lucie. Túto pieseň zložil Franz Schubert v roku 1825 ako súčasť svojej opery 52, súbor siedmich piesní populárnej epickej básne Waltera Scotta The Lady of the Lake, voľne preloženej do nemčiny. Je to jedno z najobľúbenejších Schubertových diel, ktoré nahrávalo veľa spevákov pod názvom Ave Maria, z latinskej modlitby - Zdravas Mária. Pieseň vyberám ako svojho vianočného favorita, pretože interpretácia speváčky je bezkonkurenčná a famózna. 


V dnešnom článku nájdete aj menšiu inšpiráciu v podobe VLOGMAS, ktoré tento rok sledujem.
  • Na prvej priečke sú sestry Lucka a Nicol, ktoré majú svoj Youtube kanál A Cup of Style, kde každý deň vydávajú nielen video v podobe vlogu, ale na ich blogu, ktorý budete mať pod článkom, nájdete adventný kalendár, kde sa každý deň súťaží o fantastické ceny. 
  • Ďalší pravidelný vlogmas sledujem na kanáli Marketa Frank, ktorá má obohacuje nielen o vianočnú náladu, ale aj inšpiruje o úžasné, rýchle recepty, ktoré chutia fantasticky. 
  • Predposledným kanálom na Youtube, ktorý tento rok sledujem, je vlogmas Svět podle Katky, kde môžete vidieť bežný deň rodiny, maminy na materskej, okrem toho sa môžete inšpirovať darčekmi v podobe dobrej knihy, ktorú vám odporučí. 
  • No a posledným kanálom sú vlogy Beauty by Kathy, ktoré sledujem celoročne. Kathy je kvalifikovaná odborníčka na problematickú pleť, ktorá vám ju dokáže napraviť ako kúzelníčka svojimi typmi, skúsenosťami a predovšetkým nadobudnutými vedomosťami. Kathy občas vydá aj vlogy, v ktorých môžete nakuknúť do jej krásnej rodinky, ktorá kričí pozitívnou náladou a harmóniou. 

Aj v poslednom vianočnom článku nemožno zabudnúť na bonusovku, ktorou je pesnička Happy Xmas od Miley Cyrus a Mark Ronson, ktorá vás naladí na vianočnú náladu okamžite.

Tak toto bol posledný tohtoročný vianočný článok na blogu. Dúfam, že sa vám tohtoročná vianočná nádielka článkov páčila. Že vás predovšetkým inšpirovala k hudbe, a taktiež obohatila o zaujímavosti, ktoré sme si spoločne prešli. A keďže máme pár dní do Štedrého dňa, tak by som vám chcel popriať krásne, veselé Vianoce, plné pohody, relaxu a oddychu v kruhu vašej rodiny a samozrejme mnoho dobrej hudby. Teším sa na vás v ďalšom článku a na mojom Instagrame, kde ma môžete sledovať. 

Krásnu adventnú nedeľu všetkým. LUKEY

Tohtoročné vianočné články:

Vlogmas:

Môj Instagram: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments