XMAS MUSIC Gwen Stefani - You Make It Feel Like Christmas deluxe ( 3 ADVENTNÁ NEDEĽA)

By LukeyLB - decembra 15, 2019


Ligotavá hviezda na stromčeku nesmie chýbať. 


Krásna a ligotavá hviezda nemôže chýbať na žiadnom vianočnom stromčeku. Preto som si pre vás pripravil tú najviac ligotavú hviezdu, aká môže jestvovať v tohtoročnej rubrike XMAS MUSIC.

V poradí tretia sviečka na adventom venci symbolicky získala svoj plamienok a s ním aj nový vianočný článok tu na blogu, ktorý nás nielen inšpiruje k vianočnej hudbe, ale aj obohatí o zaujímavosti, ktoré som si tento rok pre vás pripravil.

O dnešný adventný článok sa nám postará šarmantná speváčka Gwen Stefani, ktorá v roku 2017 a minulý rok vydala svoje dva vianočné albumy You Make It Feel Like Christmas a You Make It Feel Like Christmas deluxe. 


Gwen Stefani môžete poznať ako americkú speváčku, skladateľku, ktorá sa občas venuje aj herectvu. No taktiež ju môžu mnohí poznať z jej začiatkov v skupine No Doubt, kde bola nielen hlavnou speváčkou, ale aj zakladateľkou skupiny. No Doubt je americká rocková skupina, ktorá vznikla v roku 1986. Pesničky, ako sú Don't Speak, It's My Life vám okamžite prídu na um. Skupina si dala menšiu pauzu a s ňou prišla sólová tvorba Gwen Stefani v podobe prvého albumu Love Angel Music Baby, ktorý obsahuje veci, ako: Hollaback Girl, Rich Girl, Cool a iné. Inšpirovala sa populárnou hudbou 80-tych rokov. V roku 2006 Stefani vydala svoj druhý štúdiový album The Sweet Escape, ktorý obsahuje moju dosť obľúbenú pesničku The Sweet Escape. Interpretka získala tri ceny Grammy. Ako sólová umelkyňa zároveň cenu American Music Award, Brit Award, World Music Award a dve ceny Billboard Music Awards. 

Na albume Make It Feel Like Christmas nájdete dvanásť skladieb, z toho šesť originálnych napísaných Stefani, Busbee a Justin Tranter a šesť cover verzií vianočných songov, ktoré pozná azda každý. Počas prechádzky prírodou pri farme Oklahoma, ktorá patrí priateľovi Blak Sheltonovi, dostala Stefani inšpiráciu vydať a nahrať vianočný album. Na tejto vianočnej bombe začala pracovať a písať počas letných mesiacov. Pre väčšie navnadenie na album speváčka vystúpila v mnohých televíznych programoch, napríklad Today, The Tonight Show v hlavnej úlohe Jimmyho Fallona a The Ellen DeGeneres Show. Natočila aj sprievodný televízny špeciál Gwen Stefani s názvom „Make It Feel Like Christmas“, ktorý mal premiéru na NBC 12. decembra 2017. Deluxe vydanie albumu bolo distribuované v roku 2018 a obsahuje dve predtým nevydané piesne a tri nové obaly, vrátane duetu "Feliz Navidad" s čílskym spevákom Mon Laferte. Tento album práve obohacuje moju zbierku. 


You Make It Feel Like Christmas je najdominantnejšou pesničkou celého albumu. Obsahuje vokály hosťa a jej priateľa Blake Sheltona. Pesničku by som definoval ako romantickú vianočnú baladu. 

Na albume nájdete najznámejšiu vec Last Christmas, ktorú interpretka prespievala. Last Christmas je skladbou anglického popového dua Wham ! Bola vydaná v roku 1984 a text bol napísaný samotným Georgeom Michaelom. 

Santa Baby ďalšia známa pesnička, ktorá sa nachádza na albume. Táto vec je z roku 1953. Napísali ju Joan Javits a Philip Springer spievaná pôvodne Earth Kittom. Pieseň je vianočný zoznam adresovaný Santa Clausovi. Veľmi sa mi páči prevedenie tejto pesničky od Gwen. Preto skladbu vyberám ako môjho vianočného favorita. 


Okrem hudobnej inšpirácie som si pre vás pripravil pár mojich vianočných filmov a rozprávok, bez ktorých si neviem predstaviť žiadne Vianoce. Na začiatok musím povedať, že zbožňujem československé klasiky, ktoré by prevyšovali tento zoznam, preto vytvorím taký mix, aby si tam každý vedel nájsť to svoje. 
  • Na prvom mieste nemôže chýbať krásna rozprávka s Libušou Šafránkovou Tři oříšky pro Popelku z roku 1973 .
  • Bola by hanba nespomenúť druhý film v poradí: Sám doma & Sám doma 2: Stratený v New Yorku, ktoré nás každý rok obohacujú o vianočnú náladu a pohodu. 
  • Ďalšou fantastickou vecou, bez ktorej si neviem predstaviť Vianoce, je sovietská rozprávka Mrázik z roku 1964.
  • Moja vianočná bomba, ktorá vždy odštartuje Vianoce a beriem ju ako prvý vianočný film, ktorý musím pozrieť: Posledné Vianoce. Zahrala si v ňom fantastická herečka Queen Latifah a celý film sa odohráva v Karlových Varoch.
  • Veľkou súčasťou mojich vianočných filmových a rozprávkových zoznamov je Perinbaba od režiséra Juraja Jakubiska z roku 1985. No a budúci rok nás čaká pokračovanie tejto československej rozprávky. 
  • Hneď, ako dopíšem tento vianočný článok, tak si okamžite pustím ďalšiu fantastickú rozprávku Arthur zachráni Vianoce (Arthur Christmas), kde úvodnú pesničku zaspieval Justin Bieber.
  • Legendárna partia je ďalšia rozprávka, ktorá mi prinesie tú správnu vianočnú atmosféru. 
  • Na a zakončime to mojím veľkým favoritom, ktorý musí byť v každom zozname, a to komédiou S tebou mě baví svět z roku 1983. 
Samozrejme nemôžu chýbať aj ostatné rozprávky a filmy, ako sú: Pyšná princezná, Byl jednou jeden král…, Šialene smutná princezná, Princezná so zlatou hviezdou, Soľ nad zlato, Císařův pekař - Pekařův císař, Princ a Večernice a iné. 

Nezabudol som ani na našu pravidelnú bonusovku, ktorou je v dnešnom článku typická autová vianočná pesnička Driving home for christmas od Chris Rea. 

Dnešný tretí adventný článok bol venovaný nielen samotnej vianočnej hudbe, ale aj vianočným filmom a rozprávkam. Budem rád, keď v komentári zanecháte váš najobľúbenejší vianočný film, rozprávku, bez ktorej si neviete predstaviť Vianoce. 

Pekný adventný deň. LUKEY

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments