Xmas Music Robbie Williams - The Christmas Present ( 2 Adventné nedeľa)

By LukeyLB - decembra 06, 2020

Dva odlišné žánre na jednom albume


Minuloročná vianočná novinka “The Christmas Present” od interpreta Robbie Williams priniesla množstvo vianočnej nálady, ktorá sa ligotavo prenesie aj do dnešného Xmas Music článku.

Dnes máme druhú adventnú nedeľu a v nej nesmie chýbať vianočný článok na blogu, ktorý nás nielen inšpiruje, ale aj pozitívne naladí na vianočnú atmošku. Okrem adventnej nedele máme dnes aj sviatok svätého Mikuláša. Preto vám prajem krásneho a bohatého Mikuláša. Snáď ste si ráno našli v čižme sladkú dobrotu a odmenu. Verím tomu, že si ju jednoznačne zaslúžite. 

Môj mikulášsky darček pre vás nie je iba tento vianočný článok, ale aj súťaž, ktorú nájdete na mojom instagrame ( link pod článkom) v spolupráci s kníhkupectvom Panta Rhei a online magazínom Začítaj sa. 


Robbie Williams je britský popový spevák. Po zúrivom odchode z chlapčenskej skupiny Take That sa mu podarilo preraziť a udržať sa na hudobnom vrchole. V súčasnosti má na svojom konte rekordné milióny predaných albumov, či najviac získaných hudobných cien Brit Awards a iné podobné úspechy, ktoré dosahujú/dosahovali hudobné hviezdy na tej najvyššej úrovni. Niektorí hudobní kritici ho začali označovať za novodobého "popového kráľa z Británie". K jeho najznámejším pesničkám patria: “Fell”, “Kids”, “Eternity”, “Supreme”, “She's The One”, “Sin Sin Sin”, “The Road To Mandalay”, “Candy”….ktoré preslávili interpreta nielen vďaka jeho šarmu a sexappealu. 

Vianočný album “The Christmas Present” je 12. štúdiovým albumom speváka. Obsahuje 28 vianočných pesničiek, z toho 8 cover známych vianočných pesničiek a zvyšných 20 je vlastných. Album je rozdelený na dve časti “Christmas Past” a “Christmas Future” plus bonusové songy. Pripomína mi to vianočnú rozprávku “Vianočná Koleda”. 


Prvá časť “Christmas Past” obsahuje pomalé, rytmické a známe pesničky, ako napríklad: “Winter Wonderland”, “Merry Xmas Everybody”, “Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow!”, “The Christmas Song” (chestnuts roasting on an open fire), “Santa Baby”, “One Last Christmas”….. ktoré sú ladené do tradičného orchestrového zvuku. 

Druhá časť albumu “Christmas Future” je v úplne inom hudobnom štýle. Presnejšie v modernom rýchlom pope: "Idlewild" ,”Darkest Night”…. Samozrejme je to mixnuté aj s pomalými verziami skladieb, ktoré dodávajú kúzlo Vianoc. Taktiež druhá časť obsahuje skôr interpretove vlastné skladby v znamení Vianoc, zimy a samotných sviatkov. 

Album “The Christmas Present” je inšpirovaný albumom “Christmas” a interpretom Michael Bublé, ktorého má Robbie rád, no chce ho tromfnúť, taká menšia rivalita zo strany Williamsa. No napriek tejto skutočnosti vám poviem, že aspoň u mňa sa album “The Christmas Present” absolútne nechytá na “Christmas” od Bublého. Pretože ten album je veľký vianočný unikát! Na albume sa podujali interpreti: Jamie Cullum, Poppa Pete, Helene Fischer, Tyson Fury, Bryan Adams, Rod Stewart. 


"Santa Baby" ďalšia známa pesnička, ktorá sa nachádza na albume. Táto vec je z roku 1953. Napísali ju Joan Javits a Philip Springer, spievaná pôvodne Earth Kittom. Pieseň je vianočný zoznam adresovaný Santa Clausovi. Veľmi sa mi páči prevedenie tejto pesničky od Williamsa. Preto skladbu vyberám ako môjho vianočného favorita. 

Čo by to bol vianočný album bez pesničky "Let It Snow". Napísal ju textár Sammy Cahn a skladateľ Jule Styne v júli 1945. Zaujímavosťou je, že ju zložili v kalifornskom Hollywoode počas horúčavy, kedy si Cahn a Styne predstavovali chladnejšie počasie. Napriek tomu, že sa v texte nespomína žiaden sviatok, i tak sa pieseň stala vianočným hitom. 


Aj tento rok som sa rozhodol vás inšpirovať vianočnými filmami, ktoré rád pozerám cez advent a samotné Vianoce. Minulý rok som vám taktiež priniesol pár tipov na vianočné filmy. Preto vám článok nalinkujem dole, prekliknete sa a môžete sa inšpirovať. 
  • Prvým tipom je slovensko-česká romantická komédia “Šťastný nový rok” ( 2019). Fantastické slovenské a české herecké obsadenie: Táňa Pauhofová, Antónia Lišková, Gabriela Marcinková, Zuzana Norisová, Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Tomáš Maštalír, Ján Koleník, Jakub Prachař, Marek Majeský….. Jednoznačne odporúčam kuknúť. 
  • Druhým tipom je vianočná rozprávka “Polárny expres” (2004), ktorý veľmi rada pozerá moja kamarátka Linda, ktorú týmto zdravím. Je to krásna a napínavá vianočná rozprávka, ktorá vám vytvorí vianočnú atmosféru a pohodlie s vašou rodinou. 
  • “Vianoce na nože” (2006) - tak sa volá film, ktorý je zároveň 3 tipom tohto rebríčka. Je to vtipná komédia o dvoch susedoch - Matthew Broderick a Danny DeVito, ktorí vám vytvoria úsmev na perách. 
  • Áno, romantiky nie je nikdy dosť. Preto vám ponúkam na inšpiráciu dva romantické filmy “Láska Nebeská“ (2003) a “Prázdniny” (2006) s Cameron Diaz a Kate Winslet, ktoré vás zahrejú pri srdiečku. 
  • A tento rebríček filmov a rozprávok zakončím rozprávkou “Grinch” buď z roku 2000 alebo 2018. Pretože obe verzie sú super. 
Určite množstvo z vás videlo tieto filmy a rozprávky, ktoré každoročne pozeráte. Preto som nepísal obsah a príbeh filmov. A taktiež pre tých, ktorí ste ich vôbec, alebo dlho nevideli, som nechcel prezrádzať dej. Sú to filmy a rozprávky, bez ktorých si neviem predstaviť Vianoce. Preto budem rád, keď mi do komentára dáte vedieť vašu najobľúbenejšiu vianočnú rozprávku, film. 


Tak toto bol druhý vianočný článok na blogu a zároveň druhá adventná nedeľa, ktorá nám priniesla album “The Christmas Present” od interpreta Robbie Williams. Pomaličky sa nám blíži vianočné finále. Dúfam, že sa vám dnešný vianočný článok páčil a trocha vás navnadil na vianočnú náladu. 

Prajem vám príjemný adventný deň. LUKEY 

Moje soc. siete: 

Soc. siete a web Panta Rhei: 

Soc. siete a web online magazínu Začítaj sa: 

Predchádzajúci vianočný článok: 

Minuloročný vianočný článok: 

Filmová inšpirácia: 

Predchádzajúci článok: 

Článok na album “Christmas” - Michael Bublé:


Sponzorom tohoto článku sú:


  • Share:

You Might Also Like

0 Comments