Namixuj si tu správnu letnú hudbu

By LukeyLB - júna 28, 2020


S príchodom leta tu máme opätovne našu rubriku Summer Music.


Vonku to, bohužiaľ, tak nevyzerá, ale áno…, máme tu letné obdobie, letné prázdniny, ktoré síce budú trocha iné, trošku obzvláštnené, ale to neznamená, že nebudú plné zábavy, radosti, relaxu a dobrej letnej hudby, o ktorú sa nám postará každoročná rubrika Summer Music. Navnadí nás a nasmeruje na letnú atmošku a inšpiruje k letnej hudbe. 

V dnešnom článku si namixujeme tú správnu letnú hudbu, ktorá nás bude sprevádzať tohtoročným letom. Je to neuveriteľné a zvláštne v tom, ako ten život ide rýchlo. Ani som sa nenazdal a už tu je leto…. Taktiež moje telo a postava sa z Vianoc a obžerstva nestihli spamätať, takže opätovná každoročná letná postavička do plaviek je dávno strateným snom. No nič, snáď ďalší rok a ďalšie leto. 

Myslím si, že bolo dosť fňukania za letnou postavou a môžeme prejsť na dnešný článok, ktorý je prvým tohtoročným letným, a taktiež takým pomyselným otváracím článkom v rubrike Summer Music. 

Opätovne som to rozdelil, priradil do jednotlivých tematických skupiniek, aby to bolo nielen prehľadnejšie, ale hlavne aby si každý našiel tú svoju pesničku, album, interpreta, ktorý bude definovať leto 2020. 


Keď sa povie “leto”, “letná hudba”, tak mne ako prvá napadne rumunská tanečná, interpretka Inna, ktorá ma vždy dokáže navnadiť na letnú atmošku. Dokonca by som povedal, že jej tvorba je spúštačom mojej letnej nálady a samotnej chuti na leto, pretože vždy jej pesničky obsadia polku môjho letného playlistu, bez ktorého si zábavu neviem predstaviť. Ani tento rok ma speváčka nesklamala a priniesla pár noviniek “Not My Baby” “Nobody”, “VKTM”, “Extended Version”, ktoré mi otvorili “bránu letnej sviežosti a príjemne ma schladili. Samozrejme mi nedá nespomenúť je predošlú a staršiu tvorbu, ako sú: Cola Song, Ruleta, hot, Tu Manera, More Than Friends, Iguana, Fade Away, Good Time, Amazing, Bad Boys, Deja Vu, In Your Eyes, Yella, We Wanna, Un Momento, Love, 10 Minutes, Heaven, Endless, Everybody, Be My Lover, Diggy Down, Wow, Tell Me, Rendez vous, Crazy Sexy Wild, bez ktorých si nielen neviem predstaviť leto, ale aj retrospektívne mi pripomenú radosti a zážitky, ktoré som prežil počas letného obdobia. Budem rád, keď mi dáte vedieť do komentára vášho obľúbeného interpreta, pesničku, album, ku ktorému sa každoročne vraciate a je to váš letný favorit, ktorý vám nielen spúšťa letnú atmošku, ale aj pripomenie prežité krásne a pozitívne chvíle a zážitky. 

Tak toto bol taký môj úvodný favorit, bez ktorého by nielen leto, ale aj samotný tento článok nebol kompletný. Prvou skupinou dnešného letného mixu sú dídžeji (DJ), ktorí nám robia pestré a svieže leto. Do môjho Letného DJ balíčka patria: 


  • Jonas Blue - mimochodom vydal nový song Naked, ktorý stojí za vypočutie, taktiež ako jeho predošlá tvorba, ako: Ritual, What I Like About You, Perfect Strangers, Rise, Fast Car a môj veľký letný favorit Mama v spoluprácu Williama Singea. 
  • Čo by to bolo leto bez DJ Davida Guettu, ktorý nás azda všetkých sprevádza každoročným subtropickým obdobím. Jeho tvorba je presne to, čo naše telo potrebuje, a to je sviežosť a šťavnatosť, ktoré nás príjemne a pocitovo schladia počas toho, ako sú vonku nevydržateľné, rekordné teploty. Schválne, komu už behá po rozume aspoň jedna jeho bomba, ako: Bad, Like I Do, Sexy Bitch, Goodbye, Flames, Memories, Gettin’ Over You, Who’s That Chick?, 2U, Lovers on the Sun, Without You, This One’s for You, Shot Me Down, Titanium, I Can Only Imagine, Love Is Gone, Where Them Girls At, Sweat, Love Don’t Let Me Go, Turn Me On, Little Bes Girl, What I Did For Love, She Wolf….. ktoré ma len pri pomyslení oblejú sviežosťou a prijemnými zimomriavkami. 
  • Martin Garrix je mladý a talentovaný DJ, ktorý priniesol do hudobného sveta hity, ako: Summer Days, In the Name of Love, There for You, Don’t Look Down, ktoré nás naplno sprevádzajú letnými festivalmi. 
  • One Kiss, Summer, Promises, Giant, This Is What You Came For, Feels, How Deep Is Your Love, Feel So Close, My Way, Skrt On Me…. ÁNO, aj tieto letné pecky patria do kategórie dídžej, pretože patria škótskemu hudobnému producentovi Calvinovi Harrisovi, ktorý nesmie v dnešnom článku taktiež chýbať. 
  • Myslím si, že čestné miesto patrí aj, bohužiaľ, už zosnulému talentovanému DJ-ovi Avičimu, ktorý priniesol do hudobného sveta neopomenuteľnú tvorbu, ako: Wake Me Up, The Nights, SOS, Without You, Waiting For Love, Hey Brother, Levels, Lonely Together, Addicted To You, Seek Bromance, You Make me, I Could Be The One
  • Dj Snake osoba, umelec, ktorému sa jedine dá pozrieť do oči cez jeho tvorbu, pretože stále nosí okuliare. Tento francúzsky DJ taktiež prispel dobrou a kvalitnou hudbou, spomeniem: Loco Contigo, Taki Taki, Let Me Love You, Middle, Lean On, Loco Contigo, Turn Doen for What….
  • Azda mojim najobľúbenejším dídžejom, je nórsky hudobný interpret Kygo, ktorý má svoju tvorbu jedinečnú a bezkonkurenčnú. Vďaka jeho talentu hry na klavír dokáže stvoriť hudbu, ktorá obsahuje srdce samotného dídžeja. No presvedčte sa sami v jeho tohtoročnom albume “Golden Hour“, ktorý mi veľmi utkvel v pamäti. Samozrejme taktiež jeho predošlé dva albumy Kids in Love a Cloud Nine sú jedinečná a stále aktuálna hudobná pecka. 
A takto ďalej by sme mohli pokračovať u interpretov, ako sú: Skrillex, Diplo, Marsmello, Major Lazer, Clean Bandit, dj khaled, Dj Bobo, Zedd, ktorí sú veľkou súčasťou môjho letného playlistu. 


Druhá kategória, ktorú som si pre vás v dnešnom namixovanom letnom článku pripravil, je žáner rap, Hip - Hop, ktorý azda najviac počúvam počas letného obdobia. Za mňa sem patria interpreti:
  • Queen všetkých raperiek Nicki Minaj, ktorá priniesla nielen veľkú kontroverziu do hudby, ale aj počúvateľné a ukážkové pesničky, ktoré “dajú dole” nejeden známy song. Pesničky, ako sú: Starships, Super Bass, Ganja Burn, Majesty, Barbie Dreams, Bed, Chun-Li, Feeling Myself, Anaconda, MEGATRON, Only, Moment 4 Life, Pills N Potions, High School, Pound The Alarm, Bezz In The Trap, Bed Of Lies, Fly, The Night Is Still Young, Get On Your Knees, Va Va Voom, Stupid Hoe, The Boys, Right By My Side….
  • Azda môj najväčší letný raper Pitbull, ktorý má najlepšie letné hudobné projekty a kreácie z tohto mini rapového okienka. Nemožno nespomenúť songy: Give Me Everything, Timber, Time of Our Lives, International Love, Feel This Moment, I Know You Want Me, Fireball, Rain Over Me…. ktoré nesmú chýbať na žiadnej letnej párty. 
  • Pri raperoch ešte ostaneme, len sa presunieme z Ameriky do Českej republiky, kde si ďalšie miesto v tomto menšom rebríčku zaslúži interpret Amco, ktorý ma taktiež niektorú dobrú letnú, funky tvorbu: Jepp, Zombie, Nemusim nič, Polohy hvězd, nikto nezkazí náš den, Prepadení, Lásku dáš lásku dostaneš, V hlavě mám brouky, Když jdem tě viděl, Jem Do Teba, Originál, ktorá taktiež obohacuje môj playlist. 
  • Tento rok si v mojom rapovom playliste vybojovala miesto aj interpretka Doja Cat, ktorá taktiež priniesla mnoho zvučnej tvorby, ktorú je ťažko dostať z hlavy. Napríklad: Say So, Boss Bitch, Cyber Sex….
Taktiež sem patria aj mená: Iggy Azelea, Lil Wayne, Drake, Eminem, Flo Rida, Cardi B a iný. 


Nasledujúcou kategóriou je funky tvorba, ktorá sa vždy hodí pri šťastnom a veselom dni, plnom krásneho letného počasia a strávenom pri vode. Áno, je to tu! Prvé pocity a chute na letnú oázu slnečného pokoja. Presne si to viem predstaviť slnko, more, ležadlo, v ruke drink a v ušiach mi hrá melódia najznámejšej funky tvorby, ktorou sú: 
  • Bruno Mars, ktorý nám spríjemni príjemné chvíle pri vode s jeho albumami: “24K Magic”, “Unorthodox Jukebox”, “Doo-Wops and Hooligns”.
  • Ďalšie funky zastúpenie v podobe Charlie Putha, ktorý nám to roztočí na každej plážovej párty. Jeho albumy: “Voicenotes” a “Nine Track Mind” nám rozprúdia krv v žilách. Mimochodom, interpret vydal nový singel s názvom “Girlfriend”, ktorý stojí taktiež za vypočutie.
  • Čo by to bolo funky bez amerického interpeta Pharrella Williamsa a jeho bezkonkurenčnej tvorby: Happy, Feels, Freedom, Come Get It Bae, ktorá sa dostane do popredia vášho myslenia.

Samozrejme nemožno zabudnúť na interpretov, ktorých považujem za funky klasiky: James Brown, Prince, Jimi Hendrix, Rick James, Stevie Wonder a iní… ktorí postavili tento žáner na nohy od úplného začiatku. 


Veľkou súčasťou ovplyvnenia počúvania muziky a samotných hitov sú rádiá, ktoré prinesú mnoho dobrých hudobných, letných playlistov. Preto ďalšia kategória sú Rádiové hity, ktoré vás sprevádzajú letom. Priznám sa, že moc nepočúvam rádia, ale keď je možnosť, tak vždy objavím pár dobrých favoritov, ktorých si rád vypočujem a neomrzia ma. Zvyčajne v tejto kategórií nájdete tohtoročné novinky z albumu: Chromatica - Lady Gaga, High Road - Kesha, Treat Myself - Meghan Trainor, Changes - Justin Bieber, After Hours - The Weeknd, Rare - Selena Gomez, Future Nostalgia - Dua Lipa a iné…. 
  • Taktiež v nich nájdete každoročné stálice, ako: I Took A Pill In Ibiza - Mike Posner, Fast Car ft - Jonas Blue a Dakota, Mama - Jonas Blue a William Singe, taktiež od Jonas Blue Rise. Nobody To Love - Sigma, Coming Home a Sweet Lovin’, taktiež od Sigma. Seek Bromance - Tim Berg, I Got U ft. Jax Jones - Duke Dumont, Five More Hours - Deorro x Chris Brown, Fun - Pitbull a Chris Brown, Back It Up - Prince Royce ft. Jennifer Lopez, Pitbull, Waves - Mr. Probz, Roses - Imanbek, i love you baby - Suft Mesa, Emilee, Señorita - Shawn Mendes, Camila Cabelo, Acapella - Mikolas Jozef. Havana - Camila Cabello Girls Like You - MaROON5, Cardi B, Higher Love - Kygo, Whitney Houston, Turn Me On - Kevin Lyttle, …. 
  • Samozrejme nesmie chýbať mix dobrej latino hudby, akou sú: Obsession, Despacito, Loca, Solo, Con Calma, Chantaje, Mi Gente, China, Bailando, Vayamos Compeñeros, El Mismo Sol, Súbeme la Radio, Suavemente, Danza Kuduro, Parapapapapa, Gasolina, La Camisa Negra, Hips Don’t Lie, Waka Waka, Corazón Espinado, Mambo No.5 .… 
  • No nájdete tam taktiež hudobných jednotlivcov, skupiny, ako: Ed Sheeran, Justin Bieber, Jonas Brothers, Black Eyed Peas, Ava Max, Katy Perry, Lana Del Rey, Ariana Grande, Jlo, Shakira, Jason Derulo, Flo Rida , Mikolas Jozef, Clean Bandit, Jess Glynne, Alexandra Stan, George Ezra, Years and Years, Charli XCX, Marina and The Diamons, Maroon5, Rita Ora, Taylor Swift, Kesha


A poslednou skupinou, kategóriou dnešného letného článku sú oldies letné hity, ktoré sú veľkou inšpiráciou pre súčasných tvorcov samotnej hudby. Myslím si, že do tejto kategórie sa hodí mix 50.,60.,70.,80. a 90. rokov, kedy sa tvorila fantastická, kvalitná hudba. A čo je hlavné, tvorila sa s veľkým hudobným srdcom, pretože tu nájdete mená, ako: Elvis Presley, The Beatles, Roy Orbison, The Beach Boys, The Temptations, The Everly Brothers, Little Richard, The Supremes, Ray Charles, The Four Tops, Ricky Nelson, John Lennon, James Brown, ABBA, Stevie Wonder, Bob Dylan, Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin, Bobby Womack, Elton John, The Jackson 5, BoneyM, Cyndi Lauper, Village People, Wham!, Tina Turner, Eurythmics, Cher, Whitney Houston, Madonna, The Rolling Stones, Michael Jackson, David Bowie, Bob Dylan, Kiss, Bon Jovi, U2, Bob marley, Depeche Mode, Backstreet Boys, TLC, Spice Girls, Snoop Dogg, 'N Sync, Destiny’s Child, Will Smith a mnoho iných, zaujímavých a dodnes inšpiratívnych interpretov. 

Tak toto bol tohtoročný prvý letný článok, ktorý vám mal dopomôcť si namixovať ten správny, letný playlist. Dúfam, že som vám aspoň trocha pomohol a najmä inšpiroval k dobrej letnej hudbe. 

Ja vám prajem v prvom rade zdravé a pokojné leto, plné letných radostných zážitkov a hlavne dobrej, letnej muziky. 

Krásny, slnečný a pohodový deň. LUKEY

Môj Instagram:

FB stránka:

Minuloročné letné články v rubrike Summer Music:

Tohtoročné Recenzie: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments