Recenzia na album Revelación - Selena Gomez

By LukeyLB - augusta 01, 2021

Hrdo predviedla svoje španielske korene

Pôvabná speváčka Selena Gomez vydala v španielskom jazyku EP album „Revelación“, kde predviedla svoju fantastickú španielčinu.

Potom, čo pandémia zmenila akúkoľvek možnosť a plány koncertovania k jej predchádzajúcemu albumu “Rare” (2020), sa speváčka Selena Gomez rozhodla spojiť s fanúšikmi prostredníctvom digitálnych médií a uvedením vlastnej kozmetickej značky “Rare Beauty”. 



Odhalila sériu HBO Max, Selena + Chef, kde predviedla svoje skúsenosti s varením a inšpiráciu, rozmanitosť chutných receptov. Taktiež obsadila jednu z hlavných postáv v novom televíznom seriáli, ktorý vytvorili Steve Martin a John Hoffman “Only Murders in the Building”. Tento seriál sa skladá z desiatich epizód a mal by mať premiéru na “Hulu” 31. augusta tohto roka. 

Okrem bohatého hereckého pôsobenia Selena počas karantény neoddychovala. Zdokonaľovala svoju španielčinu prostredníctvom nového albumu „Revelación“, na ktorom pracovala v svojom domácom štúdiu. 



"To je niečo, čo som chcela robiť 10 rokov - pracovať na španielskom projekte - pretože som tak hrdá na svoje dedičstvo," vysvetlila nedávno Selena Gomez v rozhovore so Zane Lowe.

"Mám pocit, že je to perfektné načasovanie, pri všetkom tom rozdelení sveta - v latinskej hudbe je niečo, čo v globále núti ľudí cítiť veci." Uviedla Selena.

Album „Revelación“ sa skladá zo siedmich skladieb, ktoré sú zameriavané na témy „sila, láska, odpustenie a pokračovanie“. Tento sebavedomý španielsky album ukrýva, ale i zdieľa, tajomstvá autorky. Sladkými dychovými tónmi hovorí priamo k svojmu publiku a pozýva ho nahliadnuť do svojho života.

Tanečno-popový zvuk prináša do čistej španielčiny vášeň, ktorá vás okamžite navnadí na letnú atmosféru plnú španielskej nátury, ktorá sa potvrdila v úspešnosti samotného predaja. V prvom týždni vydania zaznamenali rekordný predaj a záujem o album „Revelación“, čo bol najväčší týždenný predaj albumu latinskej hudby ženskej interpretky od Shakirinho filmu “El Dorado” (2017).



Úvodná skladba „De Una Vez“, opisuje emotívnu oslavu prekonania ťažkého rozchodu. Je to rytmická popová a alternatívna R & B pieseň, ktorá rozoberá témy lásky, vlastnej hodnoty, emocionálneho rastu a posilnenia.Selena pieseň označila za „krásnu hymnu lásky“. Spolu so skladbou bol na YouTube zverejnený aj oficiálny videoklip. Mystické video, ktoré je silne inšpirované jej latinsko-americkou kultúrou, prispôsobuje umeleckým štýlom magického realizmu zobrazujúce Sel so žiarivým šperkom pripomínajúc Sväté srdce, zaznamenávajúc jej osobnú evolúciu a uzdravenie.

„Baila Conmigo“, pomaly horiaci reggaetonový duet s portorickým rapperom Rauwom Alejandrom. Speváčka obohatila pesničku vášnivým textom, ktorý rozpráva príbeh dvoch mladých milencov, ktorí sa navzájom zamilovali napriek jazykovej bariére: “Zlato, neviem, či hovoríš španielsky. Ak rozumieš, keď poviem "moja láska”, môžeme sa jesť navzájom, bez toho by sme si rozumeli”.

„Selfish Love“, osamelý dvojjazyčný záznam, za ktorým stojí DJ Snake, s ktorým Gomez spolupracovala na populárnej letnej piesni „Taki Taki“. Kombinácia vrúcnej španielčiny a krehkej angličtiny nás zavedie do exotického raja. Letný Hit “Selfish Love” je svieža pesnička doprevádzaná saxofónovým sólom, plná žiarlivostných scén medzi zamilovaným párom, vyjadrujúca netradične vyznávajúcu sebeckú lásku. Pesnička je mojím veľkým letným favoritom, ako aj samotný album „Revelación“.



Album mi poslalo hudobné vydavateľstvo Universal Music SK, za čo im veľmi pekne ďakujem. Ich soc. siete nájdete pod článkom. 

Pôvabná speváčka Selena Gomez je oveľa všestrannejšou hudobníčkou, než za akú bola uznaná. Pretože do hudobného priemyslu priniesla kus kvalitnej hudby, ktorá je jedinečná a nie je prvoplánová, ako u mnohých interpretov, ktorí sa snažili prispieť s Latino tvorbou, vopred presvedčení o jedinečnom letnom hite. 

Budem veľmi rád, keď mi dáte do komentára vedieť vašu najobľúbenejšiu pesničku z albumu „Revelación“, a taktiež čo si o samotnom albume myslíte. 

Prajem vám pekný deň, plný fantastickej a sviežej letnej hudby. LUKEY 



Moje soc. siete:

Universal Music SK soc, siete:

Recenzia na album “Rare”- Selena Gomez:

Predchádzajúci článok a recenzia:

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments