Summer Music 2021

By LukeyLB - júla 19, 2021

Horúce letné hity 

12 najznámejších tohtoročných letných pesničiek, ktoré vás navnadia na letnú zábavu. 


Ani tento rok nás počasie neukráti o najteplejšie ročné obdobie roka a s ním je spojená rubrika Summer Music. Prináša nielen navnadenie na letnú atmosféru, ale aj inšpiruje v letnej hudbe, ktorá obohatí váš aktuálny playlist. 

Okrem bohatej nádielky a návalov tepla je neodmysliteľnou súčasťou letnej zábavy hudba. Nájdete ju v tých najznámejších a najhorúcejších hitoch, ktoré sa vám zafixujú do hlavy, obohatia vaše playlisty a budú sprevádzať tohtoročné letné obdobie. 

“Supalonely”, “Watermelon Sugar”, “Say So”, to je trojica najhranejších minuloročných letných hitov v našich rádiách. Poďme sa pozrieť na tohtoročné najznámejšie letné pesničky, ktoré stoja za vypočutie: 


1. Doja Cat ft. SZA - “Kiss Me More”

Tento rok praje zaujímavým spoluprácam a nový singel od speváčiek Doja Cat a SZA je toho dôkazom. Hudobne príjemná pesnička doplnená letnou pohodou a tanečnou kreáciou, ktorá bezpochyby navnadí na tú správnu letnú vlnu pri posedávaní pri bazéne a na dlhých cestách v aute. Pesnička je hlavným singlom tretieho albumu “Planet Her” speváčky Doja Cat a je najviac hraná na hudobnej platforme Spotify. 


2. Lil Nas X - “Montero” (Call Me By Your Name) 

Spojeným kvalitného rapu a bohatej kontroverznosti vznikol úspešný song “Montero”, ktorý dokáže otvoriť nejednu plážovú diskotéku. Song je v dancehallovom rytme, ktorý nejedného poslucháča privolá tanečnými pohybmi na parket. Tento hit je známy svojimi divnými témami, vrátane sexuálne explicitných homosexuálnych textov, pričom názov získal podľa románu o romantických homosexuáloch a filmu “Call Me by Your Name.” Pesnička bola prvýkrát uvedená v ukážke na reklamu Super Bowl LV vo februári 2021 a je titulnou skladbou z pripravovaného debutového albumu “Lil Nas X, Montero”. 


3. Silk Sonic (Bruno Mars a Anderson Paak) - “Leave the Door Open” 

Dve silné mená v hudobnom žánri funky spojili dokopy sily. Bruno Mars a Anderson Paak spolu vytvorili projekt Silk Sonic a vydali zamilovanú skladbu “Leave the Door Open”, ktorá je stvorená pre všetky rozcítené duše. Táto balada je ovplyvnená tichou búrkou a inšpirovaná hudobnými skupinami 70 rokov, taktiež je hlavný singel z pripravovaného debutového štúdiového albumu “Silk Sonic An Evening with Silk Sonic”. 


4. Justin Bieber - “Peaches” 

“Justice”, tak sa volá nový album kanadského speváka Justina Biebera, ktorý obohacuje aj rádiový hit “Peaches”. Ide o ďalšiu vydarenú spoluprácu tohto roka, pričom Bieberovi hosťovali mladí speváci Daniel Caesar a Giveon, ktorí zvuk spestrili svojimi zaujímavými hlasmi. Príjemná pesnička, ktorá obohatí váš dlhý letný večer s krásnym západom slnka. Určite stojí za zmienku a vypočutie aj dynamická novinka “Stay” v spolupráci The Kid Laroi a Justina


5. Cardi B - “Up” 

Raperka Cardi B prekvapila svojich fanúšikov okrem hudobnej novinky “Up” aj radostnou správou v podobe tehotenstva. Nekompromisná skladba “Up” prináša presne to, na čo sú jej fanúšikovia zvyknutí, a to drsné texty podčiarknuté beatom, ktoré prefackajú nejedného poslucháča svojimi hlbokými basovými kopákmi. Cardi B je jedinou ženskou raperkou, ktorá sa umiestnila na popredných priečkach v rebríčku viacerých sólových singlov.


6. Ed Sheeran - “Bad Habits” 

Rádiový letný hit, ktorý sa dostane každému pod kožu. “Bad Habits” je prvým sólovým singlom Eda Sheerana po štyroch rokoch, na ktorý sa oplatilo čakať. Spevák vďaka pozitívnym ohlasom vydal nádhernú akustickú verziu samotnej pesničky “Bad Habits”. 


7. P!nk, Willow Sage Hart - “Cover Me In Sunshine” 

Speváčka Pink v singli „Cover Me in Sunshine“ si užíva chvíle so svojou dcérou, Willow Sage. Plný entuziazmu a dobrej nálady je aj samotný text, ktorý v týchto ťažkých časoch prináša ozajstnú dávku pozitívnej atmosféry. Willow okrem samotného účinkovania v piesni predviedla svoj spevácky talent, ktorý jej jednoznačne nechýba. Za povšimnutie a vypočutie stoja aj dve zaujímavé novinky “All I Know So Far”, “Anywhere Away From Here”, ktoré nájdete na jej novom albume “All I Know So Far: Setlist”.


8. Riton x Nightcrawlers - “Friday” (Dopamine Re-Edit) 

Párty pesnička ovláda mnohé tanečné parkety. Pieseň do veľkej miery predstavuje ukážku remixu MK piesne Nightcrawlers „Push the Feeling On“, o ktorú sa postaral anglický DJ Riton.


9. Ofenbach -“Wasted Love“ 

Opäť tu máme ďalšiu “tanečnú bombu”, o ktorú sa postaralo dídžejské duo Ofenbach. Tanečne popovému singlu dodáva melancholickú atmosféru spev doposiaľ neznámeho vokalistu Lagique. Jeho hlas sa do nahrávky perfektne hodí. 


10. ATB, Topic, A7S - “Your Love (9PM)” 

Hit 90-tych rokov „9PM (Till I Come)“ od ATB. Interpret hviezdil svojou hudbou na prelome tisícročia. Pesnička dostala znovuzrodenie vďaka nemeckému DJ Topic a prinúti vás roztancovať parket. Novú verziu piesne pomenoval „Your Love (9PM)“. 


11. Olivia Rodrigo “Good 4 U” 

Populárna pesnička hýbe TikTok svetom. Disney Channel hviezda vydala svoj EP album “Sour”, na ktorom nájdete aj pesničku “Good 4 U”. Sarkastická pop-rocková bomba na štýl skupiny Paramore či Avril Lavigne sa približuje obdobiu na prelome storočí. 


12. DJ Snake, Selena Gomez - “Selfish Love”

Kombinácia vrúcnej španielčiny a krehkej angličtiny nás zavedie do exotického raja. Letný Hit “Selfish Love” je svieža pesnička doprevádzaná saxofónovým sólom, plná žiarlivostných scén medzi zamilovaným párom, vyjadrujúca netradične vyznávajúcu sebeckú lásku. Pesnička sa objavila na EP albume "Revelación” okúzľujúcej, pôvabnej speváčky Seleny Gomez. 


Letné obdobie okrem bohatej nádielky tepla prináša množstvo letných pesničiek: “Flashbacks”, “Maza”, “Cool Me Down” - Inna, “Your For Me”- Sigala ft. Rita Ora, Cambia el Paso - Jennifer Lopez ft. Rauw Alejandro, ktoré stoja za vypočutie a povšimnutie. 

Mnohé letné hity sa stanú pre nás časom otravné a ohrané. No pre väčšinu hudobných interpretov toto obdobie prináša šancu získať nových fanúšikov práve vďaka neodolateľnému letnému hitu, ktorý sa nám dostane do hlavy. A váš tohtoročný letný hit ? Určite prostredníctvom komentárov o ňom dajte vedieť. 

Všetky spomenuté pesničky nájdete v playliste “Summer Music 2021” na mojom profile Spotify. Odkaz na môj profil nájdete pod článkom, alebo kliknite na ikonku loga Spotify hore pri LB logu. 

Pekný deň. LUKEY

Moje soc. siete:

Playlist “Summer Music 2021”:

Summer Music rubrika:

Predchádzajúci článok:

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments