Madonna - The Immaculate Collection 1983 - 1990

By LukeyLB - apríla 18, 2018




Máme tu opäť stredu a samozrejme s ňou aj našu novú rubriku Oldies Music. Minulý týždeň v stredu nám odpálil novú rubriku Michael J. Dnes nás čaká pôvabná, krásna interpretka, ktorú považujem za kráľovnú popu. Táto interpretka sa na blogu už objavila, dokonca aj dnešný album už bol na blogu. Samozrejme všetky linky budete mať pod článkom. Myslím si, že ďalej to nemusím naťahovať a môžeme sa vrhnúť na to, pretože nás čaká veľa informácií.

Dnešný článok patrí interpretke Madonne. Album, ktorý som vybral, má názov The Immaculate Collection. Myslím si, že v tejto rubrike nemôžem vynechať, zabudnúť Madonnu, pretože jej hudba je doteraz hrávaná a inšpirovaná tou dobou. Jej hudba udávala smer, dobu, štýl, no proste všetko. Bola, no aj stále je, veľkým vzorom nielen fanúšikom, ale aj interpretom. 

Tento album je zložený z favoritov jednotlivých albumov, ktoré vydala. Nachádzajú sa tam skladby, ktoré sa najviac hrali a boli hitom. Preto som vybral svoju pesničku, a tou je Vouge. Myslím si, že každý si nájde na tomto albume tú svoju. Kľudne mi do komentára môžete napísať práve tú vašu.

Keďže tento album je Collection, tak sa skladá z viacerých albumov. Konkrétne z hitov a najúspešnejších pesničiek Madonny. Preto tento album obsahuje viac rokov, a to sú roky 1983, 1984, 1985, 1986, 1989, 1990. Preto z každého obdobia vyberiem nejakú zaujímavosť a napíšem vám ju tu. Aspoň sa niečo nové naučíme. 



1984: Azda pre mňa najviac zaujímavé bolo to, že bol uvedený prvý počítač. Poslednou zaujímavou informáciou, ktorú som našiel a zaujala ma je, že v tom roku vyšiel film Slnko, seno, jahody. 

1985: V tomto roku ma dosť zaujalo, no hlavne prekvapilo to, že sa našli prvé trosky Titanicu. Myslím si, že je to dosť neskoro, keďže sa Titanic potopil v roku 1912. 

1986: Začneme smutnejšie, asi najväčšou tragédiou tohto roku bol výbuch jadrovej elektrárne Černobyľ. Samozrejme našiel som aj pozitívne a radostnejšie informácie, v tomto roku, presnejšie 28. Marca, sa narodila talentovaná, šarmantná a úspešná speváčka Lady Gaga, ktorá má na tomto blogu tiež veľa článkov. 

1989: Premiéra prvej epizódy animovaného seriálu Simpsonovci. 

1990: celé to zakončíme pozitívne. 15. apríla sa narodila herečka Emma Watson. V tom istom roku sa začali vysielať seriály Beverly Hills 90210 a pre milovníkov humoru a zábavy Mr. Bean. Poslednou vecou, ktorú chcem zmieniť v tomto roku je film, ktorý sa nazýva Duch. Tento film je filmová klasika, ktorú si vždy rád pozriem. 

Roky máme úspešne všetky vypísané. Bola to veľká makačka a hľadanie, no ale aspoň sa niečo zaujímavé naučíme. 

Klip, ktorý sa mne najviac páči, je Like a Prayer, pretože koncept klipu je spracovaný ako divadelná hra, predstavenie. A páči sa mi celkový nápad a dej, ktorý je poučný. 

Keďže dnešný článok je celý o Madonne, tak musím spomenúť, že to, čo sa mne osobne najviac páčilo na tých obdobiach, je móda. Myslím si, že sama Madonna bola, stále je, veľkým vzorom módy a módneho priemyslu a samozrejme veľkou inšpiráciou. 

Kde CD kúpiť:

Madonna články: 

Lady Gaga články: 

Krásny zvyšok dňa, plný starej, no dobrej hudby. LUKEY

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments