Music ASK

By LukeyLB - mája 16, 2021

Vyspovedali ste ma cez sociálne siete


Interakcia je v dnešnej dobe pomerne známa forma komunikácie na sociálnych sieťach. 

Funkcia “opýtania sa ma” na storkách vzbudzuje veľký záujem u sledovateľov tvoriť otázky na Instagrame. Túto funkciu využíva množstvo známych a úspešných profilov. Vďaka tomu sú jednotlivé profily aktívne a verejne komunikujú so svojimi fanúšikmi. 

V tejto funkcii sa vďaka otázkam sledovateľov môžu dozvedieť novinky, zaujímavosti a názory daného respondenta. 

Preto som sa rozhodol túto funkciu vyskúšať aj ja a poprosil som o spoluprácu mojich úžasných sledovateľov na mojom Instagram profile: @lukeylb. Priniesli zaujímavé otázky z hudobnej tematiky. Vďaka nim sme spoločne vytvorili tento interaktívny článok. 


1. Ktorých úspešných hudobných tvorcov nepočúvaš ?

Hudba je v jednej veci veľmi fantastická. Jej rôznorodosť nám ponuka širokú škálu interpretov, žánrov a samotnej muziky, ktorú si poslucháč môže vybrať podľa svojho uváženia. Preto je normálne, že nie každému sadne hudba a interpret rovnako, ako ostatným. Aj v mojom prípade je množstvo interpretov, ktorých tvorbu nevnímam. Napríklad: Drake, Rihanna, Beyoncé, Alessia Cara, BTS, Halsey… 

2. Zmenil si po čase pozitívne názor na nejakého speváka, speváčku a zaradil si ich do svojho playlistu?

Vždy sú moje “hudobné dvere” otvorené novým interpretom, ku ktorým si hľadám cestu a snažím sa pochopiť ich tvorbu a utvoriť si svoj názor . Niekedy tá cesta trvá kratšie a niekedy dlhšie. Typickým príkladom je speváčka Dua Lipa. Pozitívne ma presvedčila svojou tvorbou pri posledne vydanom albume “Future Nostalgia”, ktorý je fantastický. Rovnako pozitívnu cestu si u mňa našla speváčka Lana Del Rey a jej nový album “Chemtrails Over The Country Club”. Do tohto úspešného klubu sa postupne a pomaličky radí aj speváčka Billie Eilish, ku ktorej si stále hľadám cestu rovnako, ako som si ju hľadal u predošlých interpretiek. 

Recenzia na album "Future Nostalgia":  

3. Ktorý/á spevák/čka ťa za poslednú dobu veľmi sklamal/la svojou tvorbou? 

Za posledné obdobie mi dosť nesadla tvorba Ariany Grande. Pretože u speváčky mám veľké očakávania a vždy ma jej nová produkcia sklame. Nemá zlú tvorbu, ale zároveň si z nej nesadnem. Príde mi nemastná-neslaná. No napriek tomu budem stále tvrdiť, že je to veľmi talentovaná a šikovná speváčka. 

Recenzie na albumy Ariany: 

4. Ktorý album by si chcel vlastniť v svojej zbierke, ale dodnes ho nemáš ? A prečo?

Okrem môjho nekonečného zoznamu….. Nedokážem zohnať minuloročný album "Golden Hour" od fantastického Dj Kygo, ktorý je u mňa jednoznačná letná hudobná pecka. 

5. Máš veľmi peknú zbierku platní. Ktorý album v zbierke si najviac vážiš a prečo? 

Sú to dva albumy, “Christmas” a “Love” od kanadského speváka Michaela Bublého. Albumy si nevážim preto, že by boli zberateľské drahé exempláre mojej zbierky. Vážim si ich preto, lebo som ich dostal od veľmi výnimočnej a jedinečnej osoby, ktorá mi je veľmi srdcu blízka a ktorú si nesmierne vážim… a preto tieto dva albumy majú pre mňa najväčšiu emočnú hodnotu, ktorá sa nedá peňažne vyjadriť. 

Recenzie na album "Love":


6. Na koncert ktorého speváka/ speváčku by si chcel ísť? 

Na veľmi veľa interpretov! Ale moja “topka”, ktorú za svoj život chcem vidieť a počuť naživo je: Lady Gaga, Justin Bieber, Kylie Minogue, Shawn Mendes. To sú moje veľké hudobné vzory. 

7. Od koho z nežijúcich interpretov by si chcel počuť nové pesničky ?

Množstvo fantastických interpretov už nie je medzi nami a hlavne takí, ktorí nastolili základ hudobného priemyslu, bez ktorých by nebola terajšia tvorba. Vďaka ich základom, novým skúsenostiam a štýlom, ktoré priniesli do hudby, sa nimi môžu dodnes inšpirovať terajší interpreti. Do tejto skupiny jednoznačne patria veľké mená, ako: Elvis Presley, Michael Jackson, Frank Sinatra, Whitney Houston, Amy Winehouse, Avicii, Karel Gott….

8. Všimla som si, že počúvaš len zahraničnú tvorbu. Čo ty a slovenská tvorba? 

V prvom rade si myslím, že naša hudobná scéna je v rapovom žánri v Európe bezkonkurenčne najlepšia. Pretože máme množstvo fantastických, talentovaných rapových tvorcov, ktorí tvoria ukážkovú a jedinečnú tvorbu. Úprimne dávam klobúk dole a som na nich, ako Slovák, hrdý a pyšný. Už len keď si spätne pozrieme, že to tu vybudovali od úplných základov. Ich tvorbu akceptujem, vnímam, ale nezaraďujem do môjho hudobného playlistu. Čo sa týka ostatných interpretov v popovom žánri, mám pár mien, ktoré môžete vyhľadať v mojom hudobnom playliste, a to napríklad: Emma Drobná, Lina Mayer, Dara Rolins…

Recenzia na album "BETTER LIKE THIS (BLT)" - Emma Drobná:

Recenzia na album "LINA MAYER":

9. Nájde sa v tvojej zbierke album, žáner, ktorý by sme neočakávali, že vlastníš? 

Veľa z vás už vie, že milujem jazz. Tento žáner ma vždy dokáže naladiť do absolútnej pohody a radostnej eufórie. Vždy ma dokáže dostať do vlastnej bubliny, a tak ma oddialiť od aktuálneho sveta. Preto vlastním niekoľko fantastických jazzových albumov. Ale čo by vás mohlo azda najviac prekvapiť, je pomerne slušná zbierka platní ľudoviek, ktoré miluje moja mamina. PS: áno, nájde sa tam aj Moravěnka…

10. Aký máš pohľad na kritizovanie, zosmiešňovanie, urážanie hudobníkov ?

Ja si vždy sám sebe poviem jednu nekonečne dlhú vetu, ktorou sa riadim celý život. Kto som ja, aby som súdil, hodnotil a nedajbože hlúpo kritizoval a hulvátsky zosmiešňoval. Pretože ja som nedosiahol to, čo ten spevák, nespravil som veľký kus roboty, ktorý zobral nielen čas, ale aj peniaze vložené do samotného tvorenia obsahu. A preto nemám právo zosmiešňovať niekoho tvorbu, keď svoju vlastnú nedokážem produkovať, tým tej osobe nesiaham ani po členky…Vždy sa snažím pochopiť, čo tým chcel autor povedať a ľudsky sa priblížiť k svojmu objektívnemu názoru, ktorý nezosmiešňuje a neponižuje. Presne tak sa snažím podávať všetky moje recenzie. Nezabudnite sa riadiť zlatým pravidlom: SNAŽTE SA NEROBIŤ DRUHÝM TO, ČO BY STE NECHCELI, ABY ROBILI ONI VÁM…


Tak... sme na konci s otázkami od vás. Chcem sa vám veľmi pekne poďakovať za fantastické otázky a zato, že ste sa podieľali na tomto type článku. Snáď som vám ako respondent priblížil svoj názor a samého seba. Kľudne sa môžete do komentára vyjadriť k jednotlivým otázkam, rád si to prečítam a dajte mi vedieť, či by ste častejšie uvítali tento formát na mojom blogu, alebo soc. sieťach. 

Prajem vám všetkým pekný deň. LUKEY

Moje soc. siete: 

predchádzajúci článok:

  • Share:

You Might Also Like

3 Comments

  1. Veľmi zaujímavý článok, ale najviac by ma zaujímalo ako tvoju tvorbu ovplyvnila Korona a celá pandémia?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebudem klamať okrem veľkej lenivosti a nechutne písať. Bola veľká komplikácia sa dostať ku novinkami. Preto za posledné mesiace neboli publikované novinky vo forme recenzií. Snáď sa to celé zmení. :) :) ďakujem za otázku a pekný deň prídem.

      Odstrániť