Xmas Music Kelly Clarkson - When Christmas Comes Around ( 4 Adventná nedeľa)

By LukeyLB - decembra 19, 2021

Nová kráľovná Vianoc? 


Speváčka Kelly Clarkson prichádza s novým vianočným albumom “When Christmas Comes Around…”, ktorý nám uzatvára poslednú adventnú nedeľu a je zároveň posledným vianočným článkom v rubrike Xmas Music.

Žeby mala vianočná kráľovná Mariah Carey konkurenciu ?

Americká speváčka Kelly Clarkson je držiteľkou mnohých prestížnych ocenení. Na hudobnom konte má deväť štúdiových albumov, ktoré obsahujú najznámejšie pesničky, ako “Because Of You”, “People Like Us”, “Heartbeat Song”, “Mr. Know It All”, “Breakaway” a jej najpredávanejší song “Stronger (What Doesn't Kill You)”. No prejdime retrospektívne k jej začiatkom. V roku 2002 sa speváčka zúčastnila prvej sezóny TV show American Idol, ktorú napokon zaslúžene vyhrala. Jej debutová pesnička „A Moment Like This“ sa stal najpredávanejším singlom za rok 2002 a odštartovala hudobnú kariéru interpretky, ktorá úspešne pretrváva dodnes. 

Clarkson sa stala prvou americkou umelkyňou, ktorá vydala najpredávanejší vianočný album “ Wrapped in Red” za rok 2013. 

Je tu rok 2021 a s ním nové pokračovanie druhého vianočného albumu “When Christmas Comes Around…”, okrem nádychu vianočnej atmosféry album sprevádza téma voľnosti a odkazu bývalému manželovi. Samotná interpretka cez pieseň vyjadruje svoje úprimné pocity o tom, ako je jej dobre bez ex manžela. Okrem klasických cover pesničiek, na ktoré ste zvyknutí v každom repertoári vianočných albumov: „Rockin’ Around The Christmas Tree“, “It's beginning to look a lot like Christmas”, “Santa Baby”, “Last Christmas”… album ponúka dve vlastné skladby “Glow”, Santa, Can’t You Hear Me”, ktoré sú obe v spolupráci s interpretmi. S talentovanou a jedinečnou speváčkou Ariana Grande a s americkým spevákom, skladateľom a gitaristom Chris Stapleton. 


“Merry Christmas Baby“ otvára album dramatickým nádychom, ktorý sa nakoniec zmení na drzú pieseň pre opovrhovanú ženu. Pesnička je ladená do trpkosti s ľahkou sarkastickosťou, ktorá nakoniec prejde do príjemného počúvania. Podobne je na tom aj hlavná pieseň albumu „Christmas Isn’t Canceled (Just You)“, ktorá sa točí okolo podobnej témy - rozpad vzťahu. “Merry Christmas” srdcervúca balada, ktorá dáva nový nádych tomu, že je speváčka opäť single. 

„Glow“ ponúka úplne inú náladu a je originálom samotnej interpretky, ktorý opisuje chvenie novej lásky v protiklade k srdcu po rozchode. Skladba „Glow“ je neodolateľná, rozkošná a spája silnú melódiu s ohromujúcim vokálom. Ku Kelly sa pripája Chris Stapleton a hoci na prvé vypočutie sa vám jeho časť môže zdať príliš prehnaná, rýchlo si ju obľúbite a napokon si vás získa. 

Originálnou piesňou na albume “When Christmas Comes Around…” je taktiež pieseň „Santa, Can’t You Hear Me“ v spolupráci s Arianou Grande. Všetci vieme, že Kelly a Ariana sú neuveriteľné speváčky a táto skladba to určite potvrdzuje. 


Dnešný štvrtý adventný článok je v spolupráci s kníhkupectvom Panta Rhei a online magazínom Začítaj sa, vďaka ktorým prebieha adventná súťaž o albumy na mojom instagram profile: https://www.instagram.com/p/CXp1D8XqIzM/ Súťaži sa o tri albumy: “=“ od speváka Ed Sheeran . Ich sociálne siete nájdete pod článkom. Touto cestou by som sa im chcel veľmi pekne poďakovať. 

Album “When Christmas Comes Around…” ponúka okrem niektorých coververzií, ktoré sú príliš krátke, skvelú zbierku vianočný piesní. No je vidieť, že novo napísané piesne skutočne tvoria album a je jasné, aké osobné sú pre Kelly a jej vlastný život. 

Keďže vianočné zvončeky odzvonili posledný vianočný článok tohto roku, tak by som sa chcel zo srdca poďakovať kníhkupectvu Panta Rhei a online magazínu Začítaj sa, ktorí boli tak milí a ochotní spolupracovať a byť sponzormi vianočných článkov a adventných súťaží. Úprimne si vážim ich podporu a veľmi pekne ďakujem. 

Taktiež jedno veľké ďakujem patrí aj vám, čitateľom, za prívetivú a milú sledovanosť, interaktívnosť a správy, ktoré mi posielate. Ste úplne úžasní… Dúfam, že vás tohtoročná rubrika Xmas Music nielen inšpirovala k samotnej hudbe, ale aj sprevádzala sviatočným adventom a navnadila vás na tú správnu vianočnú atmosféru. 

Prajem vám krásne adventné obdobie, plné dobrej hudby. LUKEY 

Moje soc. siete: 
Soc. siete a web Panta Rhei: 
Soc. siete a web online magazínu Začítaj sa: 

Predchádzajúci vianočný článok: 

Minuloročný vianočný článok: 

štvrtá adventná súťaž: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments