Autumn Music 2021

By LukeyLB - októbra 13, 2021

Tohtoročné jesenné pesničky 

10 najznámejších tohtoročných jesenných pesničiek, ktoré vás navnadia na jesennú pohodu.


Jeseň! Pre mnohých veľká inšpirácia, ktorú nájdu pohľadom na krásu zafarbenej prírody. Jeseň, omamná vôňa bylinkového čaju a jablkového koláča, ktorá intenzívne rozvoniava po celom byte. Jeseň, pre niektorých obdobie depresie a negatívnej nálady, ktorú strieda nepretržitá bolesť hlavy. Ale taktiež pre niektorých obdobie, v ktorom si vyhradia čas len pre seba: teplým relaxačným kúpeľom, plným bohatej a voňavej peny, zababušení do deky s príjemnou knihou v ruke, ktorá vás ponára do samotného deja, pričom za oknami padá ukrutný a studený dážď. Či striedanie krásnych jesenných outfitov, ktoré vás zavedú za vôňou dobrej praženej kávy, ktorú si vychutnáte s priateľmi. Tak, či onak trávite jesenné obdobie, vždy vás touto chvíľou môže sprevádzať dobrá, pohodová hudba, ktorá vám dotvorí tú správnu jesennú atmosféru. 

A o to sa postará dnešný článok obohatený o 10 miestny hudobný rebríček z rubriky Pohodová hudba, ktorá vás okrem navnadenia na jesennú náladu a atmosféru obohatí o aktuálne, jesenné playlisty. 



1.Emily - James Arthus 

Spevák James Arthus svojím novým singlom “Emily”, potvrdil opätovný návrat do hudobného priemyslu. Táto krásna balada chytí nejedného poslucháča za srdce. Pesničku venoval budúcej dcére, ktorú dúfa, že jedného dňa bude mať. 


2.Breakdown - G-Eazy, Demi Lovato 

Zaujímavá hudobná spolupráca dvoch interpretov G-Eazy a Demi Lovato, ktorí sa spoločne spojili a vytvorili nový singel “Breakdown”, plný surových emócií. Pesnička má charakterizovať silných démonov, ktorí ich sprevádzajú ťažkým a nešťastným životom. Videoklip referuje o predávkovaní Demi a obvinení z predchádzajúceho útoku G-Eazyho. 


3. Woman - Doja Cat 

Tretí album “Planet Her” raperky Doja Cat je vzrušujúcou jazdou, ktorá naplno ukazuje jej rôznorodosť v oblasti hudby. “Planet Her” je obohatený o pesničku “Woman”. Je to posilňujúca, nehanebná óda na ženskosť a ženskú rozmanitosť. Tiež skúma myšlienky, emócie a strasti ženy. Jasná, sexy a energická afrobeatová pieseň, ktorá obohatí váš jesenný album rytmickým beatom. 


4. Where Are You Now- Lost Frequencies, Calum Scott 

“Where Are You Now” je hudobná pecka, ktorá ovládne nielen váš aktuálny playlist, ale aj vašu myseľ. Vďaka aktuálne najviac streamovanému didžejovi na hudobných platformách Lost Frequencies, ktorý sa postaral o chytľavý beat, ktorý sa vám okamžite dostane do hlavy. Pesnička začína pomalou a príjemnou melódiou, ktorá vytvára precedens pre Calumov vokál a dodáva jeho stúpajúci, surový tón pre vrstvené rytmy stratených frekvencií. 


5. I Get A kick Out Of You - Tony Bennett, Lady Gaga 

Album “Love for Sale” je poslednou štúdiovou nahrávku 95-ročného speváka Tonyho Bennetta, doprevádzaný krásnou a jedinečnou speváčkou Lady Gaga. Pesnička “I Get A kick Out Of You” obohacuje samotný spomenutý album. Song je nádherná hudobná klasika. Začiatok piesne ovládne nežný klavírny úvod, ktorý vzápätí prestrieda rytmická eufória jazzu. Títo dvaja speváci vyžarujú veľa chémie a charizmy, ktorú vložili do samotného albumu.


6.Visiting Hours - Ed Sheeran 

“Visiting Hours” je hlavným singlom z albumu "=". Pieseň obsahuje klavírno/gitarový inštrumentál, ktoré vás zahreje pri srdci. Tento song je jeden z doposiaľ najsilnejších vrcholných vokálnych vystúpení interpreta, obohatený silným textom, ktorý emočné zasiahne azda každého poslucháča. Ideálna pesnička na pochmúrnu jesennú depresiu pri okne orosenom od dažďa. 


7. Arcadia - Lana Del Rey 

Je elegantná balada od speváčky Lany, ktorá spieva cez tlmený klavír svoj pôvodný príbeh s nevinnosťou, ktorá pripomína kompaktné majstrovské dielo Daniela Johnstona. Toto hudobné dielo vás prinúti sa obzrieť okolo seba a vnímať pestrosť a krásu jesennej prírody. 


8.Happier Than Ever - Billie Eilish 

Pesnička “Happier Than Eve” je plná sklamania a návalu emócií, ktoré speváčka prechovávala k svojmu bývalému partnerovi. Tento silno emočný song nájdete na rovnomennom albume. Pieseň “Happier Than Eve” bola prvýkrát použitá v dokumentárnom filme “Billie Eilish: The World's a Little Blurry”.


9.Anywhere Away from Here - Rag’n’Bone Man, P!nk 

Rag’n’Bone Man a speváčka P!nk spojili svoje sily a vytvorili duet plný bohatých vysokých vokálov a emocionálnej eufórie s názvom „Anywhere Away From Here“. Pesnička je typická balada, ktorá vám emočné zasiahne srdce a vyvoláva husiu kožu po celom tele, ako prvý studený nádych októbrového rána. Song opisuje úprimný odraz snahy zmiznúť z nepríjemných situácií a zraniteľnosti, s ktorými sa všetci stretávame. „Anywhere Away From Here“ nájdete na novom albume “Man Life By Misadventure” interpreta Rag’n’Bone Man.


10.Naše hriechy - Adam Ďurica, Emma Drobná

Spojením gitarovej melódie prejdenou rukami samotného speváka Adama a krásnym hlasom pôvabnej speváčky Emmy, vznikol hudobný prienik, ktorý má názov “Naše hriechy”. Táto emotívna pesnička zdieľa výstižný odkaz “Ticho a čas všetko vylieči…”

Je len na vás, ako strávite tohtoročnú jeseň. No nezabudnite, že vždy vás môže sprevádzať týmto obdobím dobrá hudba. Hudba, ktorá vám spríjemní vaše vzácne, jedinečné, príjemné chvíle. 

A váš tohtoročný jesenný favorit ? Určite prostredníctvom komentárov o ňom dajte vedieť.

Všetky spomenuté pesničky nájdete v playliste “Autumn Music 2021” na mojom profile Spotify. Odkaz na môj profil nájdete pod článkom, alebo kliknite na ikonku loga Spotify hore pri LB logu. 

Prajem vám príjemný jesenný deň, plný dobrej a pohodovej hudby. LUKEY 

Moje soc. siete:
Playlist “Autumn Music 2021”:

Pohodová hudba rubrika:

Predchádzajúci článok:

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments