Halloween music party Lady Gaga - The Fame Monster + halloweenský tutoriál na Monster príšeru

By LukeyLB - októbra 27, 2019


Album The Fame Monster oslavuje jubileum. Krásnych desať rokov svojej existencie. 


Je to neuveriteľné, ako ten život uteká. Ešte prednedávnom som považoval pesničky: Bad Romance, Alejandro, Telephone a Monster, od fantastickej a jedinečnej speváčky Lady Gagy za horúce novinky. 

Album The Fame Monster nás dnes prevedie zákutím strašidelnej noci, plnej monster príšer a nezvyčajných javov, ktoré nám retrospektívne ukážu tie najlepšie pesničky z roku 2009

Aby sme plnohodnotne zapadli do danej situácie, tak si ukážeme ďalší jednoduchý halloweenský tutoriál na Monster príšeru, ktorú pretransformujeme do konceptu samotného albumu The Fame Monster, a taktiež samotnej interpretky. 


The Fame Monster sa stal najpredávanejším albumom za rok 2010, kedy sa predalo 5,9 miliónov kópií. Táto monster vec mala nielen úspešný predaj, ale aj úspešné ocenenia a nominácie, ako sú dve ceny Grammy - Best POP Vocal Album a Album of Year. Lady Gaga prezentovala tento výtvor mnohými outfitmi, ktoré môžu byť veľkou inšpiráciou aj pre váš halloweenský kostým.

Debutovým singlom celého albumu je Bad Romance. Táto vec pohltila mnoho poslucháčov a fanúšikov, preto sa nečudujem, že pokorila prvé priečky hitparád. Presnejšie v šestnástich krajinách na svete. Dodnes mi táto pesnička hrá v mojom playliste a považujem ju za nadčasový kúsok.

Druhým dosť úspešným singlom z albumu je Telephone, ktorý je v spolupráci so speváčkou Beyoncé. Veľká zaujímavosť tejto pesničky je umiestnená priamo v klipe. Pretože je vlastne pokračovaním klipu k piesni Paparazzi z prvého, taktiež dosť úspešného albumu, The Fame. Ešte chvíľku ostaňme pri videoklipoch. Telephone vyvolal veľký škandál, pretože Lady Gaga je v ňom úplné nahá. Práve preto niektoré hudobné stanice zakázali skladbu púšťať, alebo ju do éteru dávali v nočných hodinách. Sranda, ako sa svet rýchlo mení. Dnes je už priam normálne vyzliecť sa v klipe, dokonca by som povedal, že pre niektorých až poburujúce, keď to tam nie je. 

Pesnička Alejandro, ďalšia dosť kontroverzná bublina, ktorú mnohí nedokázali prehryznúť. No v mojom prípade stále pretrvávajúci hit. 


Keďže sa nám blíži spomínaný Halloween, tak som si pre vás, okrem menšieho tutoriálu, pripravil aj zopár zaujímavosti o tomto sviatku. 

Azda väčšina z nás považuje Halloween za americký sviatok. Omyl! Pochádza z Írska, ako keltský sviatok, ktorý sa do USA dostal írskymi emigrantmi.

Keď sa povie Halloween, tak neviem ako vám, ale mne hneď napadne slovo tekvica. Zvláštnosťou je, že tekvici v Amerike aj v Anglicku hovoria Jack O´Lantern (Lantern znamená lucerna). A na čo vlastne slúži? Mala by odstrašiť zlých duchov.

Ako prvé kostýmy sa v minulosti používali pravá koža zvierat a ich lebky. Aby výtvor vyzeral ešte viac strašidelne, tak sa používala taktiež zvieracia krv, ktorú si vyznávači Halloweenu aplikovali na telo, aj samotný kostým.

Tieto zaujímavosti zakončíme menšou poverou. Američania aj Angličania veria, že ak si počas Halloweenskej noci oblečú svoje oblečenie naopak a budú kráčať dozadu, zbadajú bosorku. 

Prečo som vybral spomínaný album The Fame Monster? Pretože bude v novembri oslavovať desať rokov svojej existencie. Album už síce má desať rokov, no stále ho považujem za veľký klenot, ktorý obsahuje nadčasové a jedinečné hity, ktoré budú v mojom playliste hrať ešte niekoľko rokov. 


A na záver už niekoľkokrát spomínaný halloweenský tutoriál na Monster príšeru. Na celú masku budete potrebovať čierny a biely očný tieň, tmavo sýte čierne linky a veľa ligotavého highlighteru. 

Postup je úplne jednoduchý. Zjednotíte celú pleť do biela pomocou bieleho očného tieňa. Menšia pomôcka, ak chcete, aby sa tieň lepšie nanášal, použite vaše prsty, ktoré si predtým namočte. Nezabudnite na krk a uši. Chceme navodiť dojem bledej pleti, tak inak by nám krk a uši dosť svietili. Ak máte tmavé vlasy, môžete aplikovať tieň aj na vlasy. Je to jednoduché, poprášite si ho na vlasy a zalakujete lakom. Nič zložité a náročné. 

Na pomoc si vezmeme čierny tieň, s ktorým budeme kontúrovať všetky časti, kde sa nachádzajú kosti. Začneme klasické kontúrovanie tváre - lícne kosti, kosti sánky. Tí, ktorý majú veľké čelo, ako mám aj ja, tak si ho nezabudnite optický zmenšiť, aj keď s tým čiernym tieňom to evokuje viac zašpinenie a nie kontúrovanie . No a ako posledné, netreba zabudnúť na krk, ktorý si pretrieme so zvyškom, ktorý nám ostal na štetci. Nezabudnite pridať a nešetriť, pretože to má evokovať niečo prehnane nereálne. A hlavne kostým má byť o tom, že si dáte a vyskúšate niečo, čo si v bežnom živote nemôžete dať. 

A ideme na oči. Ako prvé chytíme čierny tieň a aplikujeme si ho na a pod oči. Úprimne, je jedno ako si ho nanesiete, nemusí to byť vôbec precízne, práve naopak, chceme zanechať neupravený dojem. Asi najviac typickou výraznou črtou sú pre Gagu pretiahnuté linky, preto ani my tento krok nepreskočíme a vytvoríme poriadne pretiahnuté linky, ktoré pôjdu až k naším spánkom. Ten istý krok spravíme aj na spodku a linky sa stretnú pri spánkoch. Posledným krokom je highlighter, v ktorom vykúpeme štetec a pridáme ho na miesta, ktoré prejasníme. A máme ďalšiu jednoduchú halloweenskú masku, ktorá je rýchla, jednoduchá a lacná.

Tak toto bol ďalší článok z rubriky Halloween Music Party. Snáď sa vám páčil. Do komentára mi môžete dať vedieť vašu obľúbenú pesničku od Lady Gagy. Teším sa na vás v ďalšom magickom článku. 

Krásny deň, plný mágie. LUKEY

Môj Instagram: 

Halloween TAG:

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments