Halloween music party Iron Maiden + halloweenský tutoriál na Zombie

By LukeyLB - októbra 29, 2019


Netradičný a nezvyčajný album, žáner na blogu.


Veľkou inšpiráciou na dnešný halloweenský kostým bola hlavná postava, maskot skupiny Iron Maiden. Je ním Eddie, ktorý je hlavnou hviezdou nielen samotnej skupiny ale aj dnešného článku, ktorý prispeje do tohtoročnej rubriky Halloween Music Party.

Tento žáner hudby mi nie je až tak blízky. Preto ako budete mať nejaké doplňujúce informácie, kľudne ich môžete napísať do komentára. Rád si to prečítam a doplním nové vedomosti. Pretože dnešný článok nie je len o inšpirácii na masku a hudbu, ale aj obohacovaním vedomostí o iný žáner, ktorý počúvame. 

Iron Maiden je britská heavymetalová kapela, ktorú pozná azda každý na svete. Naznačuje a potvrdzuje to aj vysoký predaj ich albumov, presnejšie 100 miliónov kusov predaných kópií. Ich najúspešnejšie a najintenzívnejšie pôsobenie nastalo po vydaní debutového albumu z roku 1980, ktorý skupina pomenovala po sebe. Zaujímavosťou je, že tento ich debut je považovaný za najzaujímavejší album nového heavymetalového štýlu. Môžete si ho povšimnúť aj na fotkách. Samotný album obsahuje pesničky, ako je: Prowler, Remember Tomorrow, Running Free a iné. Autorom obalu je výtvarník Derek Riggs, ktorý dal vizuálnu podobu samotnému maskotovi Eddiemu.


A kto je vlastne stále spomínaný Eddie? Ako som už viackrát avizoval, je to primárne maskot skupiny IM. Jeho podobu môžete vždy vidieť na obaloch albumov skupiny, ako aj u väčšiny singlov. Okrem albumov a pesničiek môžete jeho podobu vidieť aj na koncertoch kapely, merchoch ako potlač Eddieho na tričkách, mikinách a iných veciach. Jeho podoba je štylizovaná do postavy zombies a vystihuje tematiku jednotlivých albumov. 

Určite nehľadajte presnú vizuálnu podobu masky, ktorú som vytvoril. Bola to len moja prvotná inšpirácia, ktorú som sa pokúšal poňať jednoduchšou formou. 

Okrem spomínaného menšieho tutoriálu, ktorý si prečítate na záver, som si pre vás s pomocou kamarátky pripravil menšiu inšpiráciu. Bude to 5 kapiel, ktoré považuje za svojich TOP favoritov. 

  • Na piatom mieste sa umiestnila nemecká skupina Helloween založená začiatkom 80. rokov. 
  • Štvrté miesto obsadila anglická heavymetalová skupina Black Sabbath pozostávajúca z členov: Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Terrance "Geezer" Butler a Bill Ward. 
  • Bronzové, tretie miesto, obsadila nemecká, industriálna metalová skupina Rammstein, ktorá sa začala formovať na začiatku roka 1994. 
  • Striebro, a zároveň druhé miesto, získala anglická rocková skupina Led Zeppelin. Je to jedna z najúspešnejších a najinovatívnejších skupín v dejinách rockovej hudby. 
  • A prvé, zlaté miesto, získava dnešná spomínaná kapela Iron Maiden. 

A na záver niekoľkokrát omieľaný halloween tutoriál na zombies. Ako vždy, snažil som sa ho vytvoriť čo jednoduchšie a z vecí, ktoré nájdete kvázi doma. Na masku budete potrebovať čiernu a bielu linku, fialový a čierny tieň na oči a veľa, veľa highlightera do studeného podtónu. 

Postup je úplné jednoduchý. Ak som ho zvládol ja, čo nemôžem mať nič ostré pri očiach, lebo by som si oko vypichol, tak pre vás to bude malina. Ako prvé si pomocou highlightera zjednotíme celú tvár na štýl diskogule. Bude sa vám krásne trblietať a hádzať jednotlivé odlesky. Potom na pomoc privoláme fialový tieň, s ktorým si mierne vykontúrujete čelo, lícne kosti a sánku. Fialový tieň nanesieme aj na pery

A ideme na oči. Do vonkajšieho kútika oka nanesieme fialový tieň a nebojíme sa ho potiahnuť aj ku obočiu. To isté spravíme aj na spodnú časť viečka oka, a taktiež sa potiahneme smerom nadol. Fialový tieň môžeme odložiť a na pomoc príde čierny tieň, s ktorým vyplníme vnútornú časť oka a nezabudneme aj na spodnú časť, kde sme taktiež nechali kúsok voľného miesta.

Posledným krokom sú žilky, ktoré presvitajú cez kožu. Na to budeme potrebovať biele a čierne linky, ktoré striedame na miestach, kde vy uznáte za vhodné. A máme hotovo. Jednoduchý zombie, ktorý nepotrebuje umelú krv a latex. 

Dúfam, že sa vám páčil tento netradičný žáner na mojom blogu. Do komentára mi môžete dať vedieť váš najobľúbenejší halloweenský film. 

Krásny magický deň i večer. LUKEY

Predchádzajúce tohtoročné halloweenske články: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments