Recenzia na album Lover - Taylor Swift

By LukeyLB - septembra 22, 2019


Album obohatený emóciami interpretky.


Taylor Swift nám priniesla tohtoročnú novinku v podobe siedmeho albumu s názvom Lover. Všetkých osemnásť skladieb obsahuje tematiku lásky. Speváčka tvrdí, že pesničky sú venované tomu, čo má najradšej a pozná. Presnejšie, celý album venovala svojmu priateľovi a mame. Pretože lásku, ktorú dostáva, chce rozdávať a venovať svojím najbližším. 

Album a samotné skladby sú v žánri Synth POP, rockový POP, elektro POP. Myslím si, že album, respektíve songy, sú viac čistý komerčný POP, na ktorý sme u Taylor zvyknutí. Synth POP a elektro Pop sú skôr primiešané. 

Taylor Swift je americká speváčka, skladateľka, ktorá sa okrem týchto profesií intenzívne a dobrovoľne venuje charite a organizáciám, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi a v problémoch. Preto si zaslúžila titul “filantropka”. Ako štrnásťročná podpísala spoluprácu s vydavateľstvom Big Machine Records a stala sa tak najmladšou skladateľkou na svete. Speváčka odstúpila od zmluvy s vydavateľstvom, s ktorým sa aj súdi o svoje pesničky.


V roku 2006 vydala svoj prvý country album, ktorý pomenovala po sebe. To ešte netušila, že jej tretí singel Our Song ju posunie do popredia až tak, že ju nominujú na cenu Grammy pre najlepšieho nováčika. 

Taylor vnímam ako speváčku, ktorá vždy vkladala do svojej tvorby všetky pocity, skúsenosti, vlastné príbehy, ktoré zažila, alebo momentálne v danej chvíli zažíva. Neviem prečo, ale stále ju mám zafixovanú ako “zapredanú speváčku”. Preto jej tvorbu moc nepočúvam a ani nie som nejakým jej veľkým fanúšikom. Ale mám pár pesničiek, ktoré si vždy rád vypočujem, keď hrajú v rádiách alebo v pozadí. Napríklad: Blank Space, Look What You Made Me Do, Bad Blood, Delicate, Shake It Off, 22. 


Hlavnou podstatou pesničky Lover je hranie si s milencom. Celé je to v štýle spomínaného Synth POP, presnejšie z roku 1989.

The Men - Taylor venovala mužom. Pieseň by mala byť takou pomyselnou hymnou pre pánov. V piesni je zdôraznené meno amerického populárneho herca Leonarda DiCaprio, ktorého Taylor považuje za vrchol mužnosti. 

You Need To Calm Down je ďalšou vecou na albume Lover. Tento song je čistá rádiovka, ktorá sa vám dostane nevedome do hlavy a nedokážete ju striasť z pamäte. Klip k skladbe vydala speváčka na Youtube a je dosť populárny. Pretože obsahuje mená, ako sú: Katy Perry, Adam Lambert, ellen DeGeneres, RuPaul, Ryan Reynolds a ďalšie známe, ktoré účinkovali v spomínanom klipe. Túto skladbu považujem za celkového favorita albumu. 

ME! je asi najviac spájaná pesnička s albumom. Je v spolupráci s americkým spevákom Brendon Urie. No, čo vám poviem, pieseň je celá sladká presne ako aj speváčka . 


Album som dostal od spoločnosti Universal Music SK, za čo im veľmi pekne ďakujem. Bez nich by som vám nemohol podať recenziu na album Lover. Ich instagram, ako vždy, nájdete na pod článkom. 

Moje záverečné hodnotenie:
Musím uznať, že album Lover je úspešný, rovnako ako aj speváčka Taylor Swift. Bohužiaľ u mňa ten album až taký úspech nenašiel. Myslím si, že má omnoho lepšie albumy, ktoré by som vám hneď odporúčal. Ale ako rád hovorím, hudba je rôznorodá, a to je na nej fantastické. Každý si dokáže nájsť ten svoj” šialok kávy”. Preto verím tomu, že veľa ľuďom tento album sadol a považujú ho za TOP. 

Pekný a oddychový deň. LUKEY

Instagram Universal Music SK: 

Môj Instagram:

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments