Soundtrack - Yesterday

By LukeyLB - septembra 19, 2019


Zabudnutie pesničiek od legendárnej skupiny The Beatles. 


Vedeli by ste si predstaviť svet bez skladieb anglickej rokenrolovej skupiny The Beatles? Myslím si, že dosť nereálna predstava. Dokonca pre niektorých nočná mora. 

Presne s týmto nápadom, myšlienkou prišli dvaja britskí režiséri Benny Boyle a Anthony Curitis, ktorí vymysleli a zrežírovali film Yesterday. Hlavnou myšlienkou je zabudnutie piesní, hitov tejto skupiny. K filmu bol vydaný aj soundtrack, na ktorý sa dnes bližšie pozrieme. 

Benny Boyle je britský režisér a producent, ktorý sa preslávil filmami, ako sú: Trainspotting, Pláž. Čo sa týka samotného scenára filmu Yesterday, ten skomponoval filmový producent, scenárista Anthony Curitis, ktorého preslávilo mnoho diel, no azda najznámejším je romantický film Denník Bridget Jones. Kompletné spracovanie hudby mal na starosti hudobný skladateľ Daniel Pemberton, ktorý získal Zlatý glóbus za najlepšiu hudbu. 


Názov filmu je inšpirovaný rovnomennou skladbou skupiny. Pesnička Yesterday vznikla v roku 1965 a bola tak úspešná a populárna, že získala dve prestížne ceny Grammy - Pieseň roka a Nahrávka roka.

Film je tohtoročná, vysoko koncepčná romantická komédia, ktorá obsahuje najznámejšie hity skupiny, ako: Summer Song, Let It Be, Help!, Carry That Weight a mnoho iných úspešných a jedinečných songov, ktoré nájdete na tomto albume. Tvorcovia filmu zaplatili 10 miliónov dolárov za práva na používanie hudby skupiny. 

Samotný dej:
Hlavným hrdinom celého filmu je spevák Jack Malik, ktorý sa snaží preraziť v hudobnom priemysle. Po celosvetovej nehode si ako jediný pamätá pesničky aj The Beatles. Jeho hlavným zámerom bolo pripomenúť skladby a samotnú skupinu ostatným ľudom pomocou vystupovania a koncertov. Spieval najznámejšie hity skupiny, a tak sa stal slávnym spevákom. 


Vo filme si zahrala anglická herečka Lily James, ktorú môžete poznať z najznámejšej rozprávky Popoluška, ktorá vyšla v roku 2015. Vo filme Yesterday si Lily zahrala Protagonistku. 

Na hereckom obsadení tvorcovia nešetrili a prizvali si populárnu hudobnú anglickú hviezdu Eda Sheerana, ktorý si taktiež zahral vo filme. 

Tento soundtrack som dostal od spoločnosti Universal Music SK, za čo im veľmi pekne ďakujem. Samozrejme ich instagram nájdete pod článkom. 

Nie som nejaký veľký fanúšik skupiny The Beatles, no napriek tomu musím uznať, že ma tento film celkom zaujal a bavil. Pripomenul mi staré dobré pesničky od skupiny. Budem rád, keď mi dáte vedieť do komentára, či ste videli film. A aký máte naň názor? S chuťou si to prečítam. 

Pekný deň všetkým. LUKEY

Universal Music SK Instagram:

Môj Instagram: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments