Movie album - Dirty Dancing

By LukeyLB - februára 13, 2019


Inšpirácia na Valentínsku noc plnú lásky.



Kde sa pozriem, všade valentínska tematika, či už v obchodoch, alebo na internete. Poviem vám úprimne, že som nechcel vydávať žiaden valentínsky článok. Pretože Valentína neoslavujem a neriešim. No nakoniec, pri upozornení z každej stany a nátlaku na môj zrak, som sa rozhodol, že vydám jeden článok na túto tému. Bude inšpiráciou na film s touto tematikou. 

Mám pocit, že som vybral asi najviac sladký a klišé soundtrack, aký jestvuje. No myslím si, že tento sviatok je aj o tom klišé, sladkosti a láske. Preto sa tomu hovorí Valentín. Tak som si pre vás pripravil najlegendárnejší film, ktorý azda videl a počul každý, a tým je Dirty Dancing - Hriešny tanec. Áno, aj v mojej zbierke sa nachádza niečo zaľúbené a sladké. 

Osobne som film videl za svoj život tak trikrát, a to len preto, že v TV nič iné nedávali a nechcelo sa mi prepínať. Bohužiaľ, nie som moc na túto romantickú tematiku, skôr mám rad horory. Asi by bolo hlúpe tu vypisovať dej celého filmu, keďže tento film je dosť známy. 

Film ma síce moc nezaujal, ale čo sa týka pesničiek, tie sú tam veľmi dobré, nadčasové a jedinečné. Azda najznámejšou vecou je The Time Of My Life, ktorá bola napísaná k tomuto filmu. Tento album obsahuje legendárne skladby, ako sú Be My Baby, Hungry Eyes, She's Like The Wind a mnoho iných filmových stálic. Jednoznačne tieto pesničky posunuli celý film na inú úroveň. 



Mojím favoritom je The Time Of My Life, pretože táto pesnička je obrazom celého filmu, bez ktorého by samotný film nemal podstatu a zmysel. 

Hercov, ktorí sa podujali na filme, práve Dirty Dancing preslávil. No zosnulý herec Patrick Swayze má ďalších x iných dobrých filmov, ktoré sú kvalitné. Jennifer Grey je herečka, ktorá stvárnila hlavnú postavu filmu Baby.

Film vyšiel v roku 1987 a režisérom bol Emile Ardolino. Scénar napísal Eleanor Bergstein. Film trvá 96 minút. Myslím si, že jednoznačne film pre romantický večer. Natáčal sa počas letných prázdnin, no nakoniec sa produkcia posunula tak, že niektoré scény sa museli natočiť aj v jeseni, preto museli odhrabávať lístie. Scéna, v ktorej Johnny stojí za Baby a hladí ju po ruke od ramena až dole, sa spontánne zmenila počas nakrúcania. Pretože Jennifer je hrozne šteklivá. Zábery v jazere sa nakrúcali v októbri a viackrát sa museli opakovať. Patrick a Jennifer mali od zimy modré pery. A corner! (Baby nebude sedieť v kúte!) - Patrickovi sa táto replika doslova hnusila a dokonca sa snažil, aby vôbec neodznela. No nebola by to škoda? 

Súčasťou filmu je aj skladba She´s Like The Wind, ktorú zložil a naspieval herec Patrick Swayze pre svoju manželku Lisu. Tá mu bola počas nakrúcania veľmi nápomocná a spoločne aj trénovali tanečné scény. 

Prajem krásneho Valentína všetkým, či ste už so svojou polovičkou, alebo sami. LUKEY

  • Share:

You Might Also Like

1 Comments