Recenzia na album What is Love? - Clean Bandit

By LukeyLB - februára 20, 2019


Album, ktorý obsahuje rádiové hity. Pesničky, ktoré sa umiestňujú na najvyšších priečkach v rebríčkoch.


Dlhoočakávaný album je tu. Skupina Clean Bandit 30. novembra 2018 vydala do hudobného sveta svoj ďalší album What is Love. Pýta sa skupina “čo je to láska? Alebo je to len marketingový ťah, ktorý nám poslucháčom zatemní mozog? Skúsime sa o tom presvedčiť a pozrieme sa na to na blogu.

Myslím si, že za najväčším úspechom skupiny Clean Bandit stojí široká škála solídnych hosťujúcich spevákov, ktorí celú skladbu posunú na iný level, a zároveň posilňujú koncept albumu. Ich pesničky a samotná tvorba mi potom neznejú len ako remixové nahrávky, plné nezmyselných zvukov a tóniny. Na What is love sa podieľalo nespočetne veľa kvalitných interpretov, ktorých pozná a počúva celý svet: Zara Larsson, Marina and the Diamonds, Luis Fonsi, Demi Lovato, Sean Paul, Anne-Marie, Ellie Goulding a veľa iných, ktorí to potvrdili svojím jedinečným a kvalitným hlasovým prejavom. 


Album vyzdvihuje rodinu ako základ každej lásky. No veľkým paradoxom je aj negativita, ktorá je našou súčasťou. Predovšetkým tá v oblasti politiky, ktorú Clean Bandit dávajú do popredia. Poslednú dobu si všímam, že sa viaceré slávne osobnosti, nielen v hudobnej sfére, začali intenzívnejšie venovať politike a dávať svoj názor, súhlas a nesúhlas najavo. Vyjadrujú tak svoj postoj k politike a problémom v nej. 

Symfónia je prvou vecou, ktorá otvára celý projekt What is Love. Myslím si, že zvolenie tejto pesničky ako prvej, je dobrou voľbou. Pretože mi dosť pripomína ich predošlý album. Úprimne, speváčku Zara Larsson moc nevyhľadávam. Pretože jej hudba a spev ma neoslovili a nepočúvam ju. Toto jej však neuveriteľne sadlo. 


Baby je latinský singel plný vášnivého flamengo tanca. Síce nie je ešte tak úspešne hrávaný v éteri, ako iné pesničky z albumu, no v mojom playliste je momentálne často preferovaný. Spolupracovala na ňom speváčka Marina and the Diamonds, ktorú považujem za veľmi dobrú a jedinečnú speváčku. A ešte Luis Fonsi, ktorého môžete poznať vďaka jeho letnému hitu Despacito. Myslím si, že veľa poslucháčov by túto skladbu ocenilo a preferovalo počas letných mesiacov. Mňa však roztancuje v každom ročnom období, preto ju vyberám ako favorita. Aj keď si myslím, že Marina a Clean Bandit majú aj podstatne lepšiu tvorbu.


Solo“ je spomedzi všetkých skladieb asi najviac predávaným a hraným singlom, taktiež bol dlhodobo prvý v rebríčkoch najlepších hitov. Vokály Demi Lovato vás prenesú k moru, relaxu a horúcemu slnku. 

Myslím si, že Rockabye definuje celý album. Skladba uspela v niekoľkých hitparádach a hudobných rebríčkoch, čím posunula popularitu skupiny vysoko, a zároveň ju zviditeľnila. 

Už po prvom počutí pesničky Mama som cítil, že britskej speváčke Ellie Goulding nesadol text ani samotný rytmus. Preto ju považujem za najslabšiu z celého albumu. 

Môj záver: po viacnásobnom vypočutí celého albumu si myslím, že je veľmi kvalitný, dobre vyskladaný, s veľkým potenciálom “hitovosti“. Clean Bandit odchodili všetky experimenty a časy hľadania rôznych štýlov hudby. Zaradili sa do svojho žánru, ktorý im vyhovuje. Preto tento album odporúčam a už teraz sa veľmi teším, čím novým nás prekvapia. 

Krásny slnečný deň, plný dobrej a kvalitnej hudby. LUKEY 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments