Recenzia na album Phoenix - Rita Ora

By LukeyLB - februára 10, 2019


Dočkali sme sa dlho očakávaného druhého albumu speváčky Rita Ora. Potvrdí speváčka, že sa oplatilo čakať? 



Trvalo presne šesť rokov, kým Rita Ora vydala svoj druhý album Phoenix. No nečudujem sa, pretože Rita počas týchto rokov stihla nespočetné množstvo projektov. Krok, ktorý ju posunul a naštartoval ďalej v jej hudobnej kariére, bol právnicky spor s dnes už bývalou produkciou Roc Nation. Asi jej najväčším úspechom, okrem hudobnej kariéry, bol úspech vo filmovej tvorbe, a to vo filme Fifty Shades, kde si zahrala sestru hlavnej postavy. Musím uznať, že túto rolu zvládla veľmi slušne. Ďalším veľkým kariérnym zlomom bolo účinkovanie v televíznych reláciách X Factor a The Voice. Po všetkých úspechoch a pádoch speváčka vstala ako bájny Fénix a vydala dlho očakávaný album.

Myslím si, že album je obrazom Rity. Nekonečná zábava, dokonalé telo a plno sexepílu, ktorého má naozaj na rozdávanie. Názov Phoenix má byť symbolom znovuzrodenia a veľkej nádeje. Myslím, že album je veľký krok speváčky v hudobnom odvetví. 

Asi prvou piesňou, ktorou by som mal začať, je Lonely Together. Je to jedna z najsilnejších vecí celého albumu. Tento track, ktorý skomponoval zosnulý švédsky dídžej Avicii (20. 4. 2018), je venovaný práve jemu.



Anywhere je v poradí prvá skladba, ktorá sa nachádza na albume Phoenix. Je príkladom toho, ako vytvoriť vec, ktorá roztancuje celý tanečný parket. 

Pieseň Let You Love Me obsahuje emocionálnu bariéru samotnej Rity. Speváčka v nej vyjadruje svoje pocity a názory voči láske. Táto skladba je mojím favoritom aj preto, lebo naživo znie famózne a neodolateľne, a zároveň je najviac púšťaná a počúvaná v mojom playliste. 

Ďalšou chytľavou a rytmickou skladbou je New Look. Typická rádiovka, ktorá pohltí nejedného poslucháča. 

Piatou pesničkou na albume je Your Song. Sú v nej všetky problémy a negatívne skúsenosti Rity, ktoré jej znepríjemňovali uplynulé roky.

Poslednou skladbou, ktorú spomeniem, je soundtrack k filmu Fifty Shades Free, kde si aj samotná speváčka zahrala. Spolupracoval na nej spevák Liam. Pesnička je romantická a vášnivá, presne ako samotný film.



Nie je náhodou, že som vybral práve tieto kúsky. Tvoria prvú polovicu albumu, ktorý obsahuje fantastické a jedinečné pesničky, ktoré ťahajú samotný projekt do popredia. Ostatné skladby nie sú vôbec zlé, no prvá polovica ich zatlačila stranou, pretože sú to hity.

Moje záverečné hodnotenie: myslím si, že sa oplatilo čakať na album šesť rokov. Pretože Rita Ora priniesla fantastický a jedinečný projekt, ktorý prekonal všetky moje očakávania. Jednoznačne tento album odporúčam všetkými desiatimi a zdá sa mi, že Ritu posunul v kariére veľmi vysoko. Snáď aj jej všetky ďalšie hudobné počiny budú tak dobré ako Phoenix.

Krásny a oddychový deň, plný radosti a dobrej nálady. LUKEY

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments