Xmas Music Kylie Minogue - Kylie Christmas ( 2 adventná nedeľa)

By LukeyLB - decembra 05, 2021

Spojením princeznej popu a kráľa jazzu vzniká očarujúca sladká pochúťka 

Po 28 rokoch v hudobnom biznise prináša speváčka Kylie Minogue debutový vianočný album “Kylie Christmas”, ktorý nám otvára druhú adventnú nedeľu v rubrike Xmas Music. 

Kylie Ann Minogue je austrálsko-britská speváčka, skladateľka, herečka a hudobná producentka, ktorej zaslúžene patrí titul “Popová Ikona”, “Princezná popu” a “Módna ikona”. Od konca 80. rokov naplno rozbehla pozoruhodnú a nenahraditeľnú spevácku kariéru, ktorá trvá úspešne dodnes. 

"It's the Most Wonderful Time of the Year", "Let It Snow" a "Have Yourself a Merry Little Christmas" “Santa Claus Is Coming to Town“… sú štandardnou stálicou hrajúcich cover verzií vianočných kolied, ktoré obohacujú azda každý vianočný album. 


Výnimkou nie je ani trinásty štúdiový album “Kylie Christmas”, ktorý ponúka tieto známe piesne v podaní s rozprávkovými sláčikmi, orchestrovými aranžmánmi, prepracovanými s iskrou samotnej Kylie. Okrem sviatočnej klasiky album ponúka interpretkine originály: “Every Day’s Like Christmas”, “White December”, “Christmas Isn’t Christmas Till You Get Here “… z ktorých vám opadne vianočná utlmená depresia. 

Okrem fantastického vianočného obsahu je album obohatený o jedinečných hudobných hostí, ako je jazzová nezabudnuteľná legenda Frank Sinatra, alebo najmenej očakávaná hudobná spolupráca medzi Iggy Pop a samotnou austrálskou speváčkou Kylie Minogue, po ktorej väčšina poslucháčov siahne ako po prvej hrajúcej pesničke, ktorá odhalí ich spoločne zladené hlasy v rytme diskotékovej ríše. Doplňujúcim hudobným momentom na albume je očarujúci orchester, ktorý dodáva albumu to pravé čaro ligotavých Vianoc. 


Every Day’s Like Christmas je vlastná pesnička, ktorú pre tento album Kylie napísala spolu s Chrisom Martinom z Coldplay. Je to veľmi jemná a uvoľnená magická skladba. Táto skladba bola vydaná s videoklipom, v ktorom sa objavil už bývalý snúbenec speváčky Josh Sasse. Pesničku prirovnávajú k vianočnej klasike „All I Want For Christmas Is You. 

Song “White December” je druhá pôvodná pieseň interpretky na albume “Kylie Christmas”. Je napísaná spolu s dlhoročnou spolupracovníčkou Karen Poole a produkoval ju Matt Prime. V tejto skladbe môžete počuť chvenie pozlátka rovnako hlasno ako cinkot vianočných zvončekov. Vďaka sviatočným, rytmickým bubnom a neodolateľnému saxofónu vám príjemne obohatí váš vianočný playlist. 

V pesničke “10. 2000 Miles” sa Kylie teraz ujme skupiny The Pretenders s ich slávnostnou ponukou z roku 1983, smutne napísanou o smrti gitaristu skupiny Jamesa Honeymana-Scotta. Minogue prináša sláčiky, klavír a nad tým všetkým sa vznáša jej nežný anjelský vokál, ktorý dáva vlastnú poctu pamiatke veľmi chýbajúceho člena jednej z obľúbených skupín. 

"Christmas Isn’t Christmas Till You Get Here" pôvodná skladba číslo tri na albume “Kylie Christmas”, kde Kylie opäť spojila sily s Karen Poole spolu s producentom albumu Stevom Andersonom pre toto hravé číslo. Joj, aký fasa vokálny výkon na konci tejto piesne! Nové výšky, dosiahnuté nové stupnice samotnej Kylie, ktorá vie slušne spievať a držať veľkú notu. 

Pesnička, ktorá azda najviac vystihuje štýl speváčky, ktorým sa prezentuje niekoľko desaťročí, je „100 Degrees“, ktorá jednoznačne patrí na vianočný album Kylie. Diskotéková vianočná pieseň je taká smiešna, až je úžasná. 


Dnešný adventný článok je v spolupráci s knihkupectvom Panta Rhei a online magazínom Začítaj sa, vďaka ktorým prebieha adventná súťaž o albumy na mojom instagram profile: https://www.instagram.com/p/CXFx8BjKkDy/ Súťaži sa o tri albumy: “ISA" od francúzkej speváčky ZAZ. Ich sociálne siete nájdete pod článkom a touto cestou by som sa im chcel veľmi pekne poďakovať. 

Album “Kylie Christmas” by som opísal ako jukebox vianočných piesní, ktoré spieva Kylie Minogue. Pretože speváčka hovorí, že album má byť oslavou Vianoc vo svete Kylie. No príde mi, že sa skôr speváčka prispôsobila hudobnému trhu a vydala album, ktorý vám predtým darovalo nespočetné množstvo umelcov. 

Prajem vám krásne adventné obdobie, plné dobrej hudby. LUKEY

Moje soc. siete: 

Soc. siete a web Panta Rhei: 
Soc. siete a web online magazínu Začítaj sa: 
Predchádzajúci vianočný článok: 

Minuloročný vianočný článok: 

Druhá adventná súťaž: 

Christmas Playlist na spotify: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments