Recenzia na album In the End - The Cranberries

By LukeyLB - septembra 08, 2019


Album, ktorý vznikol na počesť zosnulej speváčky.


Írska skupina The Cranberries vydala svoj ôsmy a zároveň posledný štúdiový album In the End. Je to prvým vydaným od smrti speváčky Dolores O’ Riordan, ktorá bola, no stále aj je, veľkou súčasťou skupiny. Dolores zomrela minulý rok v januári. 

Táto smutná a nečakaná tragická správa prešla rýchlo svetom, pretože fanúšikovia skupiny smútili nad stratou speváčky nezabudnuteľných hitov 90-tych rokov. Pesničky, ako je Zombie a Dreams sú veľkým dôkazom úspešných a dodnes známych skladieb


Album In the End je akousi spomienkou a zároveň rozlúčkou venovanou speváčke. Na albume môžete nájsť jej hlas, taktiež demo nahrávku, ktorú dokončila pred smrťou. Táto sa stala nielen populárnou piesňou, ale je aj akýmsi pomyselným pamätníkom speváčke. 

Skupina The Cranberries je írska rocková skupina, ktorá pôsobí od roku 1989. Ich prvým debutovým albumom je Everybody Else Is Doing It So Why Can't We, ktorý obsahuje spomínanú pesničku Dreams. Skupina bola najviac úspešná v 90-tych rokoch, kedy si získala množstvo fanúšikov. Neskôr postupne vydali ďalšie štyri albumy, ktoré sa dostali do prvej dvadsiatky v rebríčku Billboard 200.


Go It je šiestou skladbou, ktorá sa nachádza na albume In the End. Táto vec mi pripomína už spomínanú Dreams. 

A Place I Know je vhodná na typickú depresívnu chvíľku, kedy je ukrutná a silná búrka. 

Keď už spomíname to počasie, dážď a búrku, nadviažem na song All Over Now. Všetko to obsahuje v animovanej verzii.

Album som dostal od Funka za čo im veľmi pekne ďakujem.

Moje záverečné hodnotenie:
Celá myšlienka albumu In the End je naozaj krásnym gestom skupiny. No, keď si odmyslím všetky dôvody vydania albumu a zameriam sa čisto na obsahovú časť, čo je tvorba a hudba, príde mi dosť slabý. Úprimne vám poviem, že skupinu The Cranberries nepočúvam, pretože to nie je žáner, ktorý vyhľadávam. Preto sa snažím, aby moje hodnotenie bolo nestranné a objektívne. No, bohužiaľ, tento album moje požehnanie nedostane, ale verím tomu, že pre fanúšika bude veľkým pokladom. 

Prajem vám všetkým pohodový deň. LUKEY

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments