Recenzia na album Speak Your Mind - Anne - Marie

By LukeyLB - januára 20, 2019




Meno Anne - Marie vám možno veľa nepovie. No jej skladby Friends a 2002 budete pravdepodobne už po prvých sekundách poznať. Britskú speváčku už niekoľko mesiacov hrávajú v rádiách. Obe skladby pochádzajú z albumu Speak Your Mind.

Stále netušíte o kom je reč? Určite všetci poznáte hit Rockaley od britskej skupiny Clean Bandit. Dievča, ktoré spieva v tomto songu, je 27- ročná Anne - Marie. Mimochodom, keď už spomíname Clean Bandit, majú horúcu novinku Baby, kde svoj zaujímavý a jedinečný hlas predviedla Marina and the Diamonds.

Anne sa venuje hudbe už niekoľko rokov. Prvýkrát sme o nej mohli počuť v roku 2013, kedy účinkovala na turné skupiny Rudimental. Vyštudovala vokálny spev, ktorému sa venovala niekoľko rokov. Veľkým zlomom v jej vlastnej tvorbe bolo pociťovanie príliš veľkého nátlaku na mladé ženy. Okrem spevu sa v detstve venovala karate. Bola v ňom tak dobrá, že sa dokonca stala šampiónkou. Aj preto debutový song z roku 2015 nazvala Karate

Prvou pesničkou albumu je Cry. Podľa názvu síce môže evokovať smutnú baladu, no opak je pravdou. Annina osobná výpoveď hovorí o tom, že nikdy nechce patriť medzi dievčatá, ktoré by sa zahadzovali s niekým, kto si ich neváži.

Myslím si, že málo poslucháčov a čitateľov, okrem verných fanúšikov speváčky vie, že skladba Alarm z album Speak Your Mind z roku 2018, vznikla skôr, už v roku 2016, rovnako ako skoro polovica piesní, ktoré sa oficiálne „zrodili“ podstatne skôr.


Speváčka tvrdí o skladbe Perfect, že je najúprimnejšia, pretože sa v nej priznáva k svojej orientácii. “Možno si hryziem nechty a nepremýšľam, kým niečo poviem. Nezapadám do davu, ani toho moc nenapíšem. Priala by som si mať väčšie nohy, väčšie ako New York a budem milovať toho, koho budem chcieť, pretože sa nepýta na pohlavie!” 

Najväčšou bombou je pieseň Friends. Vznikla v spolupráci s fantastickým dídžejom Marshmellom. Je mojím veľkým favoritom. 

Anne - Marie chcela do albumu vložiť nielen svoje pocity a nenaplnenú lásku, ale aj svoje krásne obdobie, a tým bola puberta. Všetko nájdete v skladbe 2002, kde spomína všetko dobré, zaujímavé a jedinečné. Veľkou inšpiráciu jej bola Britney Spears a Baby One More Time. 

Moje záverečné hodnotenie: album je slabý a nedotiahnutý do konca. Pritom skladby boli vydané skôr a dalo sa s nimi poriadne vyhrať. Oslovili ma z nich iba dve, Friends a 2002, čo je dosť málo. Preto Speak Your Mind odporúčam len fanúšikom a ľudom, ktorí vedia, čo od speváčky očakávať. 

Prajem vám pohodový deň, plný dobrej hudby. LUKEY 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments