Xmas Music Priatelia Vianoc Lidl ( 3 adventná nedeľa)

By LukeyLB - decembra 17, 2017




Tretia adventná nedeľa nám vyčarí vianočnú náladu, veľký úsmev na perách a naladí nás na pohodu vianočnej atmosféry. Dnešná adventná nedeľa je v znamení pokoja. Preto by sme si mali užívať predvianočné dni bez stresu a nervov, bez toho, aby sme panikárili, že nemáme kúpené všetky vianočné darčeky. Pretože Vianoce nie sú o darčekoch, ale o vianočnej pohode, radosti a o tom, že sme v kruhu rodiny a priateľov. Vianoce by mali byť bez hádok, stresu, nenávisti a nepokoja. Treba kašlať na všetky domáce práce, roztržky v rodinách a veľký chaos. Vianoce nám majú vyčarovať úsmev, radosť a pohodu pri rozsvietenom vianočnom stromčeku v kruhu najbližších. 


O túto pohodu sa nám dnes postarajú Priatelia Vianoc. Dnes zostaneme ešte pri slovenskej hudbe, aj keď máme tam trošku aj anglické pesničky, koledy. Tento album si pre vás pripravila spoločnosť Lidl v roku 2013. Veľkou škodou je, že Lidl tieto CD nerozdáva každý rok. No na internete snáď niekde toto CD zoženiete. Určite sa nájde nejaká osoba, ktorý predáva cez bazár tento album. Myslím si, že Lidl neskutočne navodil v tom roku vianočnú náladu a atmosféru. 


Na albume sa nachádzajú úžasné pesničky, ktoré vyčarujú tie správne Vianoce. Piesne ako: Biele Vianoce (White Christmas), Búvaj, dieťa krásne, Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!, Hallelujah!, Modré Vianoce, Rolničky, rolničky (Jingle Bells), Daj Boh šťastia tejto zemi / Poďme bratia do Betléma, Tichá noc, Priatelia Vianoc – Šťastné a veselé. Pieseň, ktorú najviac zbožňujem, počúvam, na tomto albume a zároveň tento album vystihuje a reprezentuje, je Šťastné a veselé. Pesnička nás navodí na tú správnu vlnu Vianoc a zároveň mám na túto pieseň veľmi pekné spomienky. Klip k piesní, ktorý nájdete na Youtube, jej dodáva to správne čaro. 

Samozrejme bez fantastických spevákov a hercov, interpretov, by to nebolo to pravé. Na albume sa podieľali: Mirka Partlová, Ján Koleník , Peter Lipa , Celeste Buckingham, Peter Cmorík, Anita Soul, Marián Čekovský, Lukáš Latinák, Michal Hudák, Zdenka Predná, Silvia Šarköziová, Cigánski diabli, Zuzana Smatanová , Nela Pocisková, Patrícia Janečková, Filip Tůma, Priatelia Vianoc. 

Jednoznačne je tento album vhodný na vianočnú náladu. Rozvije Vianoce do harmónie a vyčaruje úsmev na perách. Lidl by mal vymyslieť a zrealizovať takýchto vianočných projektov viac. 

Pripravil som si pre vás aj náhradnú alternatívu, ak vás neberú slovenské koledy. Albumy ako Christmas Kisses a Christmas & Chill od úžasnej a talentovanej interpretky Ariany Grande, vás jednoznačne naladia na vianočnú atmosféru. 




Vianoce sa nám blížia do cieľa. Preto by sme mali načerpať vianočnú náladu a posúvať radosť, šťastie a ducha Vianoc tým, ktorí ju potrebujú. Prajem krásnu a oddychovú tretiu adventnú nedeľu všetkým. LUKEY



  • Share:

You Might Also Like

0 Comments