Recenzia na album Akustické Koncerty - Adam Ďurica a hostia

By LukeyLB - januára 05, 2020


Akustická nálada sprevádzaná úspešným koncertným turné. 


Keďže je to prvý článok v roku 2020, chcel by som vám popriať úspešný rok, plný zdravia, šťastia a dobrej nálady. Dúfam, že ste vykročili tou správnou nohou, ktorá vám prinesie nielen šťastie, ale aj radosť a dúfam, že tento rok nás bude obklopovať samá dobrá nová hudba. 

Všetko to začalo na jar minulého roka, kedy Adam Ďurica odpálil svoje úspešné jarné turné, celé sprevádzané akustickou náladou. Pretože spevák spieval všetky svoje úspešné pesničky v akustickej podobe. Sprevádzali ho nástroje, ako: bendžo, dobro, nylonka, ukulele, a taktiež rôzne perkusie, ktoré dotvorili tu správnu atmosféru. Pre veľký úspech bolo pokračovanie túr v rámci jesennej série, kde navštívil mestá: Senec, Žiar nad Hronom, Košice, Poprad, Rožňava, Rožňave, Vranove nad Topľou, a dva koncerty v Bratislave – v Ateliéri Babylon, na ktorom ho sprevádzal aj Marián Čekovský. Marián vydal svoj nový album Best On, ktorý rovnako dostane svoje miesto na blogu v podobe recenzie.


Nielen zaujímavé nástroje obohacovali dianie na pódiu, ale aj fantastickí hostia Karmen Pál-Baláž, Peter Bič, ktorí predstavili svoju tvorbu v podobe najnovších albumov Kúzlo a Labyrint. Recenzie na ne môžete taktiež očakávať už čoskoro.

Okrem úspešných koncertov vznikol album Akustické Koncerty. Zachytáva nefalšovanú atmosféru jarného turné. Táto vec obsahuje najznámejšie pesničky interpreta, ako sú: Zatancuj si so mnou, Jazero, Holubička, Neľutujem, Mandolína, 30 a iné. Nájdete tu nielen zaujímavý refresh skladieb, ale aj spoločne prespievané songy Anjel, Dávno si preč, Nedívaj sa tak, Skúšame sa nájsť, na ktorých sa podujali hosťujúci interpreti Karmen Pál-Baláže, Peter Bič a Viktória. Akustické Koncerty by som jednoducho definoval jedným slovom “zážitok”. Pretože pri počúvaní albumu sa presuniete okamžite na samotný koncert. Podarilo sa mu detailne obsiahnuť nefalšovanú atmosféru, ktorú nasajete okamžite a prejde celým telom v podobe zimomriavok. 


„Mandolína“ kariérovo posunula interpreta veľmi vysoko. Rádiový hit, ktorý sa pevne držal na priečkach tých najväčších hitparádových rebríčkov. Pieseň obsahuje silný odkaz v podobe šťastia, ktoré človek prežíva s najbližšou osobou. Na songu spolupracovali textár Vlado Krausz a bohužiaľ už nebohý spevák a gitarista kapely Hex Peter „Ďuďo“ Dudák. 

„Spolu“ - ďalšia úspešná, fantastická pesnička na konte Adama Ďuricu, ktorá rekordne uspela. Je svieža, letná, plná dobrej nálady a lásky, preto ju aj z tohto dôvodu vyberám ako favorita celého albumu.

Na albume sa nachádza aj pesnička "Neľutujem", ktorá opätovne vystrelila do všetkých rádií na Slovensku. Samotný Adam tvrdí, že táto skladba je pre neho zlomová. Na Youtube má 10 miliónov zhliadnutí.

Rád by som vám pripomenul recenziu Adamovho albumu 30, ktorý nájdete na blogu. Samozrejme link ku článku vám nechám dolu. Nájdete tam aj link na môj Instagram, ale i instagram samotného interpreta a Universal Music Sk, od ktorých mám tento album.


Moje záverečné hodnotenie: 
Myslím si, že album je pekným doplnením interpretovej tvorby, pretože postupne zisťujeme, že spevák dokáže spievať viaceré formy žánrov a pracovať so samotnou intonáciou hlasu. Adamovi prajem plno dobrých nápadov na nové skladby, ktoré ho posunú ešte vyššie. Dúfam, že tohtoročného Ota v kategórií spevák roka získa práve on, pretože si to nesmierne zaslúži. 

Krásny deň, plný dobrej hudby a radosti. LUKEY

Môj Instagram:

Instagram Adama Ďuricu:

Universal Music SK Instagram:

Recenzia na album 30: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments