Pohodová Hudba - Ed Sheeran - X

By LukeyLB - novembra 22, 2019


Album plný romantiky a nehy.


Jeseň sa nám pomaličky, ale isto, končí a s koncom jesene nám prichádza obdobie plné ligotu a radosti. No než začneme rozoberať toto duchaplné obdobie, musíme uzavrieť to, čo sme rozobrali aj tu na blogu. 

Dnešný článok bude posledný z rubriky Pohodová Hudba, ktorá nás tento rok obohatila nielen o inšpiráciu k novým albumom, ale aj o informácie, ktoré boli z môjho pohľadu zaujímavé. Budem rád, ak mi dáte pod článok do komentára vedieť, čo sa vám páčilo na tohtoročných pohodových článkoch. 


No a môžeme prejsť k dnešnému interpretovi, ktorý to veľkolepo ukončí. Dnes zavítame do Spojeného kráľovstva, kde sa narodil už 28 ročný, ryšavý spevák, skladateľ Ed Sheeran. V roku 2014 vydal svoj druhý štúdiový album, ktorý pomenoval X a okamžite sa stal celosvetovou hudobnou bombou. Dosiahol najvyššiu priečku v 15 krajinách, zároveň aj vrchol britského albumového rebríčka a amerického billboardu 200. Nečudujem sa, pretože album obsahuje pesničky, ako: Sing, Don’t, Photograph, Thinking Out Loud, I See Fire, ktoré okamžite búrali hudobné rebríčky a stali sa rádiovými hitmi a ukradli mnoho sŕdc fanúšikov a poslucháčov. 

Myslím si, že je úplne zbytočné predstavovať interpreta, ale pre tých, ktorí ho nepoznajú, alebo chceli by o ňom niečo zaujímavé zistiť, tak na mojom blogu vyšiel článok, kde sa okrem iného dozviete aj môj názor na jeho tohtoročný album No.6 Collaborations Project. Link nájdete pod článkom. 


Sing je hlavá pieseň albumu X. Spolupracoval na nej Pharrell Williams, ktorý pomáhal pri vytváraní a písaní skladby, taktiež tento song produkoval a poskytol sprievodné vokály. Pesnička sa umiestnila na prvých priečkach v krajinách, ako Austrália, Nový Zéland, Írsko a samozrejme Spojene kráľovstvo. 

Balada Photograph odvodzuje svoju hudbu predovšetkým z akustickej gitary, klavíru a programovaných bicích. Text k nej má tematický význam. Je venovaný všetkým zamilovaným párom, ktoré fungujú na diaľku. Zaujímavosťou je taktiež klip, ktorý obsahuje zostrih detstva samotného interpreta. 

Thinking Out Loud je ďalšou vecou na albume X, ktorá bola nominovaná na ceny Grammy, a to presnejšie za rekord roka, pieseň roka a najlepší pop sólový výkon na 58.odovzdávaní cien Grammy, pričom získala posledné dve. Nielen záslužné a nespočetné ocenenia získal tento song, ale aj vysokú sledovanosť samotného klipu, ktorý sa nachádza na Youtube. Presnejšie viac ako 2,8 miliardy videní. 

Poslednou skladbou, ktorú si dnes prejdeme, je song I See Fire, ktorý bol primárne soundtrackom k filmu The Hobbit. Hobitský režisér Peter Jackson požiadal Sheerana, aby napísal pieseň pre film, keď Jacksonova dcéra Katie Eda navrhla.

Ak si mám vybrať svojho pohodového favorita, tak by som sa určite rozhodoval medzi Photograph, Thinking Out Loud a I See Fire, pretože tieto tri pesničky vždy zanechajú ten dobrý, hudobný pocit na duši. 


Dnes som si pre vás taktiež pripravil pár zaujímavostí, a to presnejšie o samotnej hudbe, ktorá je hlavnou témou tohto blogu. 
  • Prvou zaujímavosťou je anglické slovo music (hudba) - pochádza z pomenovania gréckych bohýň umenia „Muses“ (Múzy). 
  • Tlkot srdca sa prispôsobuje hudbe, ktorú počúvate, preto by ste si preventívne každý deň mali pustiť pár dobrých a vašich obľúbených pesničiek, aby sa vám krásne prekrvovalo celé telo. Účinný recept pre každého. Nie je zač . 
  • Hudba, ktorú počúvate, ovplyvňuje to, ako vnímate svet okolo seba. 
  • A máme tu opäť fitness okienko. Počúvanie hudby pri cvičení podporuje zlepšenie fyzického výkonu. 
  • Poslednou zaujímavosťou na zamyslenie sú práve naše sny. Hudba v snoch je veľmi vzácna. 40% muzikantov máva vo svojich snoch hudbu, no len 18% ľudí, ktorí sa hudbe nevenujú, máva „hudobné“ sny. 
Tak toto bol posledný tohtoročný článok v našej rubrike Pohodová Hudba, ktorá vás obohatila o hudbu, informácie a hlavne relax a pohodu, ktoré sa vždy hodia pri dnešnom rýchlom a chaotickom svete. Síce jeseň a rubrika nám pomaličky končí, no to neznamená, že tu chvíľku pohody si nedoprajeme častejšie a intenzívnejšie. 

Prajem vám všetkým pekný zvyšok dňa. LUKEY 

Recenzia na album No.6 Collaborations Project - Ed Sheeran: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments