ABBA - ABBA 1975

By LukeyLB - mája 17, 2018




Opäť tu máme nový týždeň a taktiež ďalší štvrtok, kedy si posunieme ďalších interpretov do rubriky Oldies Music. Dnes som si pre vás pripravil skupinu, ktorá bola a stále je, dosť známa a myslím si, že túto skupinu poznajú všetci. Samozrejme dnes nás čakajú aj informácie z tohto roku. Sám sa na nich vždy teším a dnes ešte viac, pretože som ich celkom dosť našiel. Dúfam, že si túto rubriku užívate, pretože nám za chvíľu končí tento mesiac, ukončujem túto rubriku a príde zase iná. Ako som hovoril na začiatku, túto rubriku som naplánoval preto tak krátko, pretože som chcel otestovať sledovanosť a hlavne, či vás bude baviť táto rubrika. Určite neskôr plánujem zase otvoriť túto rubriku, pretože vás celkom baví a mňa tiež.

Dnes som si pre vás pripravil skupinu ABBA, ktorá je veľkou legendou a inšpiráciou až dodnes. Presne o tom nás presvedčí album ABBA. Zbožňujem ich pesničky, hlavne cez leto. Taktiež mám rád muzikál, film, ktorý je bezkonkurenčný. Hudobný album, tohto filmu nájdete na blogu v rubrike Movie Album, samozrejme link budete mať pod článkom. Existuje taktiež divadelná hra - muzikál, ktorý nedávno mali Česi na svojej hudobnej scéne. Myslím si, že je to zábavné a chytľavé, človek si dobre zaspomína, zaspieva a zatancuje. 


Rok vydania tohto albumu je 1975, ako som hovoril už na začiatku, vybral som pre vás viac informácií z tohto roku. Ako vždy, začneme narodením celebrít. Našiel som ich celkom dosť, preto chcem aj s nimi začať. 2. mája sa narodil futbalista David Beckham, prakticky už bývalý futbalista, no stále úspešný. 4. júna sa narodila nádherná, očarujúca herečka Angelina Jolie, ktorá je vo svojich filmoch nenahraditeľná. U herečiek ostaneme, nasledovnú herečku môžete poznať z filmu Titanic, a je ňou Kate Winslet, ktorá si zahrala hlavnú postavu menom Rose, narodená 5. októbra. Stále zotrváme pri herečkách, ďalšou skvelou herečkou je Milla Jovovich, ktorú učíte poznáte z filmu Resident Evill, narodená 17. decembra. O nej som sa dočítal, že okrem herectva je aj modelka, speváčka, módna návrhárka. Posunieme sa ďalej, lebo nás toho čaká ešte dosť. Cítim sa ako učiteľ v škole 4. apríla bola založená spoločnosť Microsoft. 31. októbra skupina Queen vydala slávny singel Bohemian Rhapsody. Na slovenskej filmovej scéne vyšiel film Pacho, hybský zbojník. Na Slovensku ešte zostaneme. Seriál, ktorý som vybral, je mojej mame srdcu blízky. Neviem či to budete poznať, nazýva sa Slovácko sa nesúdi, je to česko-slovenský komediálny seriál, ktorý bol veľmi úspešný a sranda je, že mal len 12 dielov. A aby toho nebolo málo, tak posledný animovaný seriál, ktorý som vybral, je Včielka Maja, titulnú skladbu k tomto seriálu naspieval Karel Gott. Myslím si, že informácií už bolo dosť. Mám pocit, že až moc. 

Môžeme sa vrátiť späť k albumu. Tento album obsahuje azda najznámejšie pesničky, no z celého albumu som vybral iba jednu, o ktorej si myslím, že je dodnes asi najviac hraná, dokonca celý film, muzikál sa tak nazýva. Pesnička má názov Mamma Mia. Samozrejme, že som si začal spievať túto pesničku. Určite nie som jediný, ktorý si ju momentálne spieva. 

Klipy, ktoré sa dodnes hrajú, sú zvyčajne z tých ich najznámejších pesničiek, ktoré vydali. 

Na dané obdobie sa mi páčila v Česko - Slovensku filmová a seriálová tvorba. Snažili sa ju zdokonaľovať a pridávať viac a viac filmov, seriálov. A hlavne začali aj používať humor, komédie. 

Kde LP kúpiť: 

Mamma Mia článok:

Krásny a úspešný štvrtok všetkým, nech vás radosť sprevádza. LUKEY

  • Share:

You Might Also Like

2 Comments