Pohodová Hudba - Michael Bublé

By LukeyLB - októbra 18, 2019


Moja najväčšia srdcovka, ktorá ma sprevádza jesenným obdobím. 


Jeseň! Momentálne počasie, obdobie, ktoré prevláda vonku. Dominantné, pestré farby obohacujú nielen aktuálne sociálne siete, ale aj okolie, v ktorom sa nachádzame. Posledné lúče teplého slnka nás šteklia na líčkach a vytvárajú nám úsmev na perách. Inšpiratívne prechádzky s našimi domácimi miláčikmi nám ukážu jedinečné krásy prírody. Áno, toto je jeseň, ktorú môžeme pomenovať babím letom. 

No toto krásne obdobie netrvá večne, preto máme aj jeseň plnú intenzívneho dažďa a zimy, doslova povedané plno “jesennej depresie”. Úprimne vám poviem, že tento typ jesene viac preferujem, pretože vtedy človek primárne a podvedome viac myslí na pohodu, relax a predovšetkým oddych, ktorý v tejto rýchlej dobe potrebujeme. Preto dnešná pohodová hudba bude práve v znamení spomínanej témy, ktorú aplikujeme do praxe a reálneho sveta. 

Dnes ešte ostaneme v jazzovej sfére, pretože neviem ako vy, ale mňa tento žáner dokáže naplno odpútať od aktuálneho reálneho života a dokonca ma dokáže ponoriť do hlbokého relaxu a pohody. 


V dnešnom článku som si pre vás pripravil mladšieho, úspešného, jazzového speváka, ktorý bol viackrát nominovaný na cenu Grammy, a taktiež získal mnoho ocenení, ako aj viackrát cenu JUNO. Týmto spevákom je Michael Bublé, ktorý ma na svojom hudobnom konte osem štúdiových albumov, ktoré si trocha rozoberieme, rovnako ako aj jeho hudobnú minulosť. 

Michael Bublé je kanadsko-taliansky spevák, herec, skladateľ a producent, ktorý sa prevažne venuje jazzovému hudobnému žánru. Jeho prvý štúdiový album z roku 2003, ktorý pomenoval po sebe, dosiahol fenomenálny úspech v Kanade a vo Veľkej Británii. Svoje celosvetové publikum našiel až pri svojom druhom štúdiovom albume z roku 2005: It’s Time. Nečudujem sa, pretože tento album obsahuje pecky, ako sú: Feeling Good, Home, Save The Last Dance For Me a iné pesničky, ktorým sa nedá odolať. A presne tak to išlo ďalej aj s ostatnými úspešnými albumami, ktoré speváka posunuli v kariére veľmi vysoko. Taktiež si Michaela dosť často spájame s Vianocami, pretože jeho úspešný album Christmas obsahuje najlegendárnejšie pesničky: Jingle Bells, Santa Claus Is Coming To Town, All I Want For Christmas Is You, Santa Baby a mnoho iných, ktoré nás každoročne sprevádzajú vianočným obdobím. Aj tento album nájdete na blogu, preto vám ho nalinkujem dole pre inšpiráciu. 

Bohužiaľ, ako sa hovorí, život je ako horská dráha. Raz sme hore a raz zasa dole. V živote Bublého prišla nečakaná, tragická katastrofa, ktorá ovplyvnila nie len jeho úspešnú kariéru, ale aj súkromný život. Jeho synovi Noanovi bola diagnostikovaná rakovina, s ktorou celá rodina bojovala do úspešného konca, pretože Noan rakovinu porazil. A tak nakoniec Michael Bublé nemusel skončiť s kariérou, len ju prerušil a dal si menšiu pauzu. 

Prišiel rok 2018 a s ním aj nový album Love, ktorý kompletne zrecenzovaný nájdete na blogu. Samozrejme aj tento link vám nechám ako vždy pod článkom. 

Pesnička Everything sa nachádza na treťom albume speváka. Je venovaná láske. Skladbu dotvára nielen samotná láska autora, ale aj akustická, a taktiež aj elektrická gitara a klavír, ktoré nesú hlavnú melódiu piesne. 


Haven't Met You Yet je ďalšou fantastickou vecou, ktorá obohatila spevácku kariéru Bublého. Tento song získal nomináciu na cenu Grammy

Mojím pohodovým favoritom je pesnička z albumu Love, ktorá sa nazýva La Vie En Rose. Je cover verziou skladby od francúzskej speváčky Edith Piaf, ktorá je azda najlegendárnejšou hneď po Non Je Ne Regrette Rien. 

Na záver opäť pár zaujímavostí o spevákovi: 

Bublého otec bol rybárom, preto spevák pred úspešnou kariérou pracoval na lodi, kde rozvíjal svoj úžasný talent na spev. 

Inšpiráciu k spevu spevák čerpal pri svojom starom otcovi, ktorý počúval a spieval jazzové klasiky. 

Prečo kanadsko-taliansky pôvod ? V roku 2005 získal talianske občianstvo, pretože sa tam narodili jeho starí rodičia. 

Michael Bublé nie je jediný v rodine, ktorý má úspešnú kariéru. Jeho sestra Brandee píše detské knihy a druhá sestra Crystal sa stala herečkou. 

Poslednou zaujímavosťou je, že Michael B. si ako prvý album zakúpil Reckless od speváka Bryana Adamsa. 

Taktiež aj v tomto článku som si pre vás pripravil menší bonus v podobe pesničky. Je ňou Unstoppable od fantastickej a jedinečnej austrálskej speváčky Sia. Táto pesnička je dynamická a nemala by chýbať vo vašom playliste. 

Toto bol ďalší článok do rubriky Pohodová Hudba. Ja len dúfam, že sa vám článok páčil. Do komentára mi dajte vedieť váš tohtoročný jesenný hit. A nezabudnite, chvíľka plná relaxu a pohody s dobrou hudbou a atmosférou, vás vždy dokáže aspoň na chvíľku odpútať od aktuálnej situácie. 

Pekný pohodový deň. LUKEY 

Recenzia na album Love: 

Christmas album: 

Môj Instagram: 

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments