Recenzia na album Budeme to stále my - IMT Smile

By LukeyLB - septembra 15, 2019


Minuloročný úspešný slovenský album ?


Po necelých troch rokoch skupina IMT Smile vydala minulý rok svoj jedenásty album, ktorý pomenovali Budeme to stále my

IMT Smile je slovenská rocková skupina, ktorá pochádza z Východu presnejšie z Prešova. Skupinu založili súrodenci Táslerovci Ivan a Miro, ktorí to ťahajú už od roku 1992. Názov skupiny vznikol z iniciálok Táslerovcov. Skupina prešla mnohými zmenami, od štýlu hudby až po obmenu členov skupiny. 

V roku 1996 sa k skupine pridala prešovská speváčka Katka Knechtová a v tom istom roku skupina dostala možnosť nahrať svoje dve skladby Nepoznám a Balada, ktoré sa okamžite stali rádiovými hitmi. Nielen srdcia fanúšikov si tieto piesne získali, ale aj vďaka nim sa skupina stala objavom roka 1997.


Keď už spomíname tento rok, tak IMT Smile v ňom vydala svoj debutový album Klik - Klak, kde môžete nájsť okrem songu Nepoznám aj ďalšiu úspešnú vec Vrany.

O rok neskôr z kapely Knechtová odišla a okolo Katky vznikla formácia Peha, ktorá priniesla úspešný album Niečo sa chystá. Kapela IMT Smile naďalej pokračovali vo svojej tvorbe, a vydali svoj druhý album Valec

Roky plynuli ďalej, skupiny vydávali jeden album za druhým a priniesli im vysoký nárast popularity. 


Súčasný a zároveň najnovší album IMT Smile Budeme to stále my, ktorý rozoberáme v nedeľňajšej recenzii, získal veľa pozitívnych ohlasov a hodnotení. 

Osobne mi najviac v hlave zarezonoval singel Poď so mnou, ktorý som počul z každej strany v rádiách. Texty k jednotlivým pesničkám napísal textár Vlado Krausz, okrem skladby Podaj mi ruku, ktorej autorom textu je Peter Liptovský. Hudobného podmazu sa neujal nik iný, ako samotný Ivan Tásler. Prečo sa tomuto albumu hovorí, že je svetový? Pretože album postupne vznikal na dvoch kontinentoch a štyroch rôznych krajinách sveta. V kalifornskej Santa Monice vznikli piesne: Budeme to stále my, Pod vodou, vo Veľkej Británii - Čo všetko sa môže stať, Človek nikdy nevie, v pražskom Barrandove a v štúdiu IMT Smile na bratislavskej Kolibe vznikla vec: Osud. 


Budeme to stále my je titulná skladba albumu. Táto vec má nielen úspešný klip na Youtube, ale získala za rok 2018 titul najhranejšia skladba pätnásť týždňov po sebe.

Poď so mnou je ďalšia úspešná a fantastická vec od skupiny IMT Smile. Podujal sa na nej slovenský raper Kali, ktorý dodal pesničke väčší rozsah emócií. Skladbu by som definoval ako čistú rádiovku, ktorá sa vám dostane veľmi rýchlo a intenzívne pod kožu. Song považujem za môjho favorita celého albumu.

Ďakujem spoločnosti Panta Rhei, ktorá mi zaslala album na recenziu pre vás. Link, kde si môžete zakúpiť album, máte pod článkom, a taktiež ich instagram.

Moje záverečné hodnotenie: 
Úprimne vám poviem, že skupinu IMT Smile moc nepočúvam. Respektíve, ich tvorbu započujem jedine v rádiách, pretože ju cielene nevyhľadávam. Ale musím uznať, že album Budeme to stále my je obstojný a obsahuje úspešné a kvalitné piesne. Skupine IMT Smile prajem veľa ďalších úspechov a nech ich naďalej hudba robí šťastnými. 

Krásnu a pohodovú nedeľu všetkým. LUKEY

Link, kde si môžete zakúpiť album: 

Panta Rhey Instagram:

Môj Instagram:

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments