Xmas Music albumy Čas radosti, Tichá noc ( 2 adventná nedeľa)

By LukeyLB - decembra 10, 2017


Obdobie adventu sa nám krásne rozvetvuje. Čerstvo upečené medovníčky nám rozvoniavajú celý byt. Azda už len doplniť vôňou mandaríniek, ktoré sladučko pohladia naše jazyky. Znamenitá vôňa škorice a jablka nesmie chýbať v žiadnej vianočnej šálke. Krásnou bodkou, tejto atmosféry je snáď už iba vianočná hudba, ktorá nastolí radosť a pokoj, úsmev na perách každého človeka.

Máme druhú adventnú nedeľu. Preto nám nesmie chýbať naša vianočná rubrika XMAS MUSIC, ktorá vás podľa sledovaností baví. A to má veľmi teší a zároveň vám veľmi pekne ďakujem. O dnešný článok sa nám postarajú dva fantastické, tradičné slovenské albumy. 


Dnes som si pre vás pripravil tradičné slovenské vianočné pesničky, ktoré nám vyčarujú naše pravé vianočné zvyky. Pretože naše tradície by sme mali stále používať. Nemali by sme ich vynechávať a rušiť. Práve naopak, mali by sme ukázať mladšej generácii naše zvyky a tradície, aby ich posúvali ďalej. Myslím si, že tradície na Slovensku sú veľmi bohaté, inšpiratívne, zaujímavé a originálne. Ako Slováci môžeme byť pyšní na naše zvyky a obyčaje.


Pripravil som si pre vás až dva albumy. Jeden sa volá Čas radosti a druhý album má názov Tichá noc. Prvý má až dve CD. Na albume sa nachádzajú zaujímavé slovenské pesničky ako sú: Šťastie, zdravie pokoj svätý, Čo sa stalo nenadele, Poďme bratia do mesta a mnoho iných pesničiek. Ako si môžete všimnúť, piesne na tomto albume sú v nárečí. Dodáva to tomuto albumu tu krásnu slovenskú atmosféru. Druhý album s názvom Tichá noc obsahuje piesne, ktoré snáď všetci poznajú a sú pre nás ikonické. A to napríklad ako: Tichá noc, Búvaj dieťa krásne, Vstávajte pastieri, Dobrá novina a mnoho iných krásnych piesní, ktoré vytvoria tú správnu vianočnú atmosféru. 

Jednoznačne tieto dva albumy navodia tú správnu vianočnú náladu. Dodávajú radosť a úsmev na tvárí. A jednoznačné vyzdvihujú tradície Slovenska. 

Ak vás viac anglické vianočné pesničky, tak vám môžem odporučiť album Everyday Is Christmas. Interpretkou tohto albumu je talentovaná, sympatická Sia, ktorá poňala vianočné piesne inak, jej vlastnou originalitou.


Prajem vám krásnu adventnú nedeľu v kruhu rodiny. Nech vás vianočná hudba sprevádza krásnym adventom a výtvára úsmev na tvári. LUKEY

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments