Recenzia na album Music - Sia

By LukeyLB - júna 06, 2021

Australská speváčka Sia napísala a natočila hudobný film "Music", ktorý sprevádza rovnomenný album. 

Interpretka Sia je známa svojím ultrapopovým štýlom, skreslenými rytmami a mohutne vrcholiacimi vokálmi, ktoré naďalej dominujú v jej tvorbe a sú zjavné aj na najnovšom albume "Music".

Ubehlo 5 rokov od úspešného songu "Cheap Thrills", ktorý pozdvihol hudobný status speváčky Sia. Odvtedy sa však zdalo, že si nie je speváčka istá svojím ďalším krokom a jej pohyby v hudobnej kariére boli váhavé a neisté. Preto speváčkine kroky smerovali do novej skupiny LSD, ktorej súčasťou sú interpreti Diplo a Labirinth. Súbor vydal šesť singlov, ktoré sa všetky nachádzajú na ich debutovom albume s vlastným menom. 


Opätovný návrat k vlastnej tvorbe započal deviatym štúdiovým albumom, ktorý je soundtrack k dramatickému filmu "Music". Natočený bol v roku 2017 a zostrihaný počas nasledujúcich troch rokov. Je to tiež najrozšírenejší filmový muzikál od čias "Cats", aj keď je oveľa menej pravdepodobné, že sa stane kultovou klasikou. Film opisuje príbeh hlavnej postavy Zu, čerstvo triezvu drogovú dílerku, ktorá sa stáva výlučnou ochrankyňou jej nevlastnej sestry Music, mladého autistického dievčaťa. Samotný film bol kontroverzný, hlavne okolo rozhodnutia obsadiť Maddie Ziegler do úlohy dieťaťa s autizmom. Okrem bohatej kontroverzie prišlo množstvo negatívnej kritiky od kritikov, ktorí nepomohli úspešnosti filmu a samotnému albumu. 

Zvolenie hudby na albume Music zriedka klesne pod určitú základnú úroveň popového remesla, pretože Sia vie, ako zostaviť efektívne piesne a špičkoví producenti ako Jack Antonoff, Greg Kurstin a David Guetta nahrajú dostatočné množstvo pestrých hudobných farieb, aby tieto skladby priniesli život. To, čo však hudbe chýba, je veľký hit, ktorý to všetko nakopne. 

Zvláštnosť piesní na albume "Music" sa ukáže v skladateľskej receptúre, ktorú Sia vyvinula a používa. Je to takmer frustrujúce, pretože sa zdá, že vždy píše a spieva rovnakú pieseň. Takmer každá stopa obsahuje úvodný verš, dlhý opakujúci sa refrén, veľmi krátky druhý verš a uzatvára sa po druhom dlhom a rozsiahlom refréne. Občas to obohatí ďalšie prvky, napríklad zmena rytmu alebo lyrická zmena. 


"Together" je štandardnou pozitívnou skladbou od speváčky Sie, ktorá je inšpirujúcou a skutočne zábavnou vďaka Antonoffovej ostrej produkcii. Je plná momentiek a Sia nás volá: „Poď teraz, zapáľme minulosť. Postav sa, pozdvihni svoju tvár k nebu, moja láska. Spoločne to môžeme vziať vyššie. “ Videoklip je venovaný Pride 2020. 

Pesničku "Save My Life" napísala speváčka Dua Lipa. Táto melódia by sa dobre hodila k vynikajúcemu, posledne vydanému albumu "Future Nostalgia." S pomalým klavírnym introm sa pieseň otvára silnou baladou o skutočnej láske. 

Famózný song "Floating Through Space" v spolupráci s David Guetta nám príjemne privoláva letnú sezónu, plnú šťavnatých letných hitov. Táto pieseň je siedmy spoločný projekt týchto dvoch interpretov, ktorý opäť dokázal, že ich spoločná tvorba je bezkonkurenčne dobrá. 

Bohužiaľ, pri svojom deviatom vydanom albume "Music", speváčka Sia zostavila a vydala dosť monotónnu zbierku piesní. Aj napriek niekoľkým pozitívnym zábleskom skladieb, ktoré sa občas mihnú vo frustrovanej černote albumu a majú potenciál stať sa poprednými skladbami hitparád. Napriek tomu, album cítiť neistotou a hľadaním tých správnych hudobných krokov v sólovej tvorbe. Snáď jej ďalší album nás milo prekvapí nielen jej famózným hudobným rozsahom a výkonom, ktorý nám vždy privodí zimomriavky po celom tele, ale aj hudobnou cestou, na ktorej bude stáť pevne obomi nohami a sebavedomo kráčať na pódium pre zaslúženú cenu Grammy. 

Prajem vám pekný deň plný dobrej hudby. LUKEY 

Moje soc. siete: 

Predchádzajúca recenzia:

Recenzia na album LSD:

  • Share:

You Might Also Like

2 Comments