Recenzia na album Plastic Hearts - Miley Cyrus

By LukeyLB - mája 30, 2021

Rocková dračica 

Uplynulo 13 rokov od prvého vrčiaco-tanečno-rockového singlu "See You Again", ktorý bol prvým bez názvu Hannah Montana, a ktorý preslávil speváčku Miley Cyrus.

Po veľmi dlhej pauze hlási speváčka opätovný návrat k jej rockovým začiatkom. Miley Cyrus síce opäť vyplazila svoj dlhý jazyk, ale taktiež si obliekla sieťované pančuchy, nahodila retro účes inšpirovaný Cyndi Lauper, zabrúsila do hudobnej histórie 80-tych rokov a vznikol glam-rockový štúdiový album "Plastic Hearts", ktorý je obohatený o gitarové sóla a “štrkový hlas” samotnej interpretky. 

Na rozdiel od svojho predchádzajúceho albumu "Younger Now", kde Miley spieva v zemitej tónine balád, je jej siedmy štúdiový album "Plastic Hearts" úplným opakom. Divoká zvučnosť barových, rockových nocí v 80.tých rokov, ktorá opisuje jej zlý život, plný alkoholu, drog, nešťastných vzťahov a nebezpečnej slávy.

Album je spojením moderného rozhlasového rocku, cez industriálny pop až k novej vlne. Toto je koniec koncov žáner, ktorý speváčka dokázateľne zvláda lepšie ako country klasiku. 

Prvý singel albumu "Midnight Sky" - diskotéková dráha, poprášená kokaínom, ktorá prekvapivo vyspelým spôsobom reaguje na jej rozvod a následné významné udalosti. Tento song vyniesol toľko porovnaní s "Edge of Seventeen", že sa Cyrus rozhodla zdvojnásobiť a vydať oficiálny mash-up remix so samotnou Stevie Nicks, ktorá je mojím veľkým favoritom celého albumu. 


Pesničky „Never Be Me“ a „Golden G String“ hovoria o nebezpečenstvách slávy a pokrytectve priemyslu pomocou obrázkov L.A. Folktale sú dvojitou ódou na Johnnyho Casha spájajúc skutočný oheň, ktorý v roku 2018 zničil jej dom. Symbol ohňa speváčka opisuje, ako hnev, ktorý dodnes zúri v nej.

Album dotvára fantastická hudobná spolupráca "Prisoner" so speváčkou Dua Lipa, ktorá priniesla do albumu veľký kus popovej sviežosti. Na albume "Plastic Hearts" môžete započuť dve cover verzie piesní: "Heart Of Glass" a "Zombie", ktoré Miley zaspieva naživo famózne. 

Album "Plastic Hearts" je skutočne úspešná a príjemná pop-rocková nahrávka, ktorá prostredníctvom niekoľkých ľahkých štylistických a lyrických rozhodnutí, odstraňuje nepríjemnosti a prešľapy, ktoré trápili jej predchádzajúce albumy a samotný ťažký hudobne kariérny život. 

Miley jednoznačne tento album priniesol množstvo pozitívnych ohlasov, ktoré by mohli definovať ďalšie speváčkine kroky. Pretože v tomto hudobnom žánri je ako ryba vo vode. Dokáže uveriteľne balansovať medzi provokatívnou, drzou sexi dračicou a krehkou, romantickou dušou. Dokonca musím podotknúť, že konečne jej tvorenie nepôsobí ako snaha zlúpnuť nálepku s menom Hannah Montana. Až s týmto študijným albumom sa nám ukázala tá pravá talentovaná Miley Cyrus. 

Prajem vám všetkým pohodový deň, plný dobrej hudby. LUKEY 

Moje soc. siete:

Predchádzajúci článok a recenzia:

  • Share:

You Might Also Like

2 Comments

  1. Rozhodne si to vypočujem. Ďakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A určite daj vedieť, ktorá pesnička je tvojim hudobným favoritom. ☺️☺️

      Odstrániť