Xmas Music Meghan Trainor - A Very Trainor Christmas ( 1 Adventná nedeľa)

By LukeyLB - novembra 29, 2020

Interpretka vydala dva albumy počas jedného roka.


Viete, čo majú spoločné Michael Bublé, Kelly Clarkson, Justin Bieber, Sia, John Legend, Jessie J, Gwen Stefani…? Áno, je to vianočný album, ktorý obsahuje najznámejšie cover pesničky s vianočnou tematikou. Do tohto klubu sa môže pripojiť aj speváčka Meghan Trainor, ktorá tento rok vydala svoj vianočný album: “A Very Trainor Christmas”, ktorý pokladá za svoje “vysnívané dieťa.” 
Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou! Máme tu čas adventu a blížiacu sa atmosféru samotných Vianoc. S ňou nemôže chýbať naša pravidelná rubrika Xmas Music, ktorá vás nielen inšpiruje vianočnými pesničkami, ale aj navnadí na tú správnu vianočnú atmosféru. 

Tento rok nás okrem bohatej inšpirácie na samotnú hudbu čakajú adventné súťaže o albumy na mojom Instagram profile, ktoré sú v spolupráce s kníhkupectvom Panta Rhei a online magazínom Začitaj sa. Za čo im veľmi pekne ďakujem. 


Dnešnú prvú adventnú nedeľu a samotný advent a Vianoce symbolicky otváram albumom “A Very Trainor Christmas” od speváčky Meghan Trainor. 

Meghan Trainor je americká speváčka, skladateľka a hudobná producentka, ktorá má na konte 4 štúdiové albumy: “Title”, “Thank You”, tohtoročný “Treat Myselft” a aktuálny vianočný “A Very Trainor Christmas”. K jej najznámejším pesničkám patria: “All About That Bass”, “Lips Are Movin”, “Me Too”, “NO”, “Wave”, “Nice To Meet Ya”, “Babygirl”, “Blink”, “Genetics”….. , za ktoré získala množstvo ocenení. Štýl jej hudby by som definoval ako úzko súvisiaci s 50-tymi až 60-tymi rokmi minulého storočia. Interpretka je známa retro štýlom, ktorý vo svojej tvorbe používa. Na jej tohtoročný album “Treat Myselft” som spravil kompletnú recenziu, ktorú nájdete v linku pod článkom. 


Album “A Very Trainor Christmas” je štvrtým štúdiovým albumom interpretky. Nachádza sa na ňom 10 štandardných, najznámejších cover songov s vianočnou tematikou, ako napríklad: ”It's Beginning to Look a Lot Like Christmas”, “Last Christmas”, “Holidays”,” Have Yourself a Merry Little Christmas”, Silent Night”…. A 6 originálnych nahrávok, ktoré sú podané netradičným štýlom Elektropopu. Úprimne vám poviem, že je to dosť netradičný spôsob podania vianočných balád, na ktoré sú ľudia viac zvyknutí v iných tóninách. Preto si myslím, že album bude mať veľkú kritiku. Ale napriek tomu si myslím, že to je super nápad dať starším, známym songom,nádych iného žánru a samotného prespievania. 

Celá rodina Trainor sa podieľala na tvorbe “A Very Trainor Christmas” ako skladatelia, vokalisti, producenti a inštrumentalisti. Jej bratranci Jayden, Jenna & Marcus Toney a otec Gary Trainor sa javia ako vynikajúci umelci, zatiaľ čo brat Justin sa podieľal na produkcii a tvorbe piesní a Ryan na týchto skladbách. Speváčka uviedla, že je to jej „vianočné dieťa“, ktoré vždy snívala vydať a podieľať sa na ňom spoločne so svojou rodinou. 


“Have Yourself a Merry Little Christmas” aj túto známu koledu môžete nájsť v inom prevedený na albume “A Very Trainor Christmas”. Tento song bol napísaný v roku 1943, autormi sú Hugh Martin a Ralph Blane. Pieseň bola predstavená Judy Garlandovou v muzikáli "MGM Meet Me in St". Neskôr pieseň prespieval a upravil trocha text jazzový klasik a lámač ženských sŕdc Frank Sinatra. 

Koleda “Silent Night” má asi najbohatšiu históriu z uvedených pesničiek. V roku 1818 ju zložil Franz Xaver Gruber. V roku 2011 bola zapísaná do UNESCO ako nehmotné kultúrne dedičstvo. Pieseň bola nahraná mnohými spevákmi v mnohých hudobných žánroch. Verzia spievaná Bingom Crosbym v roku 1935 je štvrtým najpredávanejším singlom všetkých čias. 

Na albume nájdete najznámejšiu vec Last Christmas, ktorú interpretka prespievala. Last Christmas je skladbou anglického popového dua Wham! Bola vydaná v roku 1984 a text bol napísaný samotným Georgeom Michaelom.


V dnešnom článku okrem hudobnej inšpirácie nájdete aj inšpiráciu na vianočné darčeky, ktoré som sa snažil vybrať z internetovej stránky Panta Rhei. Snáď vás aspoň trocha inšpirujem a poradím vám dobrý darček. 
  • Začneme azda tým najhlavnejším, čo Panta Rhei ponúka, a to je široká ponuka kníh. Myslím si, že by sme si mali počas roka nájsť nejaký ten čas na knihy a prečítať si niečo. Pretože čítanie vám nielen pomôže s gramatikou, ale aj rozvíja slovnú zásobu a fantáziu v hlave. Mojím tipom je nový box Harryho Pottera, ktorý obsahuje všetky diely Harryho Pottera v novom ilustrovanom prevedení a v novom obale. (Ak toto niekto číta z mojej rodiny, tak je to tip na darček pre mňa pod čečinu. Nemáte začo a ďakujem ). 
  • Druhý tip na darček ocení každá osoba, ktorá si rada plánuje život dopodrobna a bez diára nevie jestvovať. Do tejto skupiny sa radím aj ja. Už druhý rok používam diár od Youtuberiek A cup of Style, ktorý mi nesmierne vyhovuje. Je praktický a fantasticky poskladaný. Lucka a Nicol aj na nasledujúci rok vydali diár, ktorý už mám doma. Pre milovníkov kníh Panta Rhei vydali opäť špeciálny diár, kde si môžete zapisovať všetko o svojich knihách… 
  • Nemohol by to byť kompletný zoznam, keby som v ňom nespomenul hudbu, a to v podobe CD a vinyl. Myslím si, že majú fantastický výber, či už na internetovej stránke, alebo v kamennej predajni. Tak prečo neobdarovať svoju rodinu, kamarátov a blízkych dobrou hudbou. 
  • Taktiež milovníci kávy a čaju si prúdi na svoje. Pretože nielen na eshope, ale aj v kaviarňach Dias si môžete zakúpiť kvalitnú kávu, či dobrý čaj a k tomu zakúpite peknú šálku a máte pekný balíček, ktorý každého poteší. 
  • Posledným tipom sú stolné hry a puzzle, ktoré vám spríjemnia spoločne strávený čas so svojou rodinou. Myslím si, že najkrajšie momenty a dobre strávený čas, je práve s rodinou a kamarátmi, ktorí vždy budú stáť pri vás v akejkoľvek situácií a vždy sa na nich môžete obrátiť.

Tak toto bol prvý tohtoročný vianočný článok, ktorý odštartoval samotný advent a vianočnú tematiku, ktorá nás bude teraz dosť intenzívne obklopovať. Snáď ste už pomaličky načerpali vianočnú atmosféru. Pretože už to je cítiť vo vzduchu. A taktiež sa trocha inšpirovali. Budem rád, keď mi do komentára dáte vedieť, či už kupujete vianočné darčeky. A nezabudnite sa zapojiť do súťaže, ktorá prebieha na mojom instagram účte. 

Prajem vám pekný adventný deň. LUKEY

Moje soc. siete:

Soc. siete a web Panta Rhei:

Soc. siete a web Začítaj sa:

Meghan Trainor články:

Minuloročný vianočný článok:

Predošlý publikovaný článok:

Sponzorom tohoto článku sú:


  • Share:

You Might Also Like

0 Comments