Halloween Music Party Soundtrack Halloween

By LukeyLB - októbra 31, 2019


Je to tu! Dnešná halloweenská noc nám prinesie magický zážitok, na ktorý nezabudneme.



V dnešnom poslednom halloweenskom článku vám priblížim filmovú hororovú klasiku Halloween, bez ktorej si strašidelnú filmovú noc neviem predstaviť. Okrem toho vám napíšem päť filmov, ktoré považujem za moje TOP horory, ktoré si vždy rád pozriem. 

Halloween je americký film, ktorého prvý diel vyšiel v roku 1978. Túto vec zrežírovali John Carpenter a Debora Hill. Vo filme účinkujú tri hlavné postavy. Prvou je psychický narušený vrah menom Michael Myer, ktorého stvárnil herec Nick Castle. Zaujímavosťou je, že túto postavu stvárnilo 20 ľudí, z toho 2 deti, ktoré si zahrali jeho mladšiu verziu. Táto postava je dodnes veľkou inšpiráciou na halloweenskú masku. 

Druhou, dosť známou postavou, je mladšia sestra Myersa - Laurie Strode, ktorú stvárnila fantastická herečka Jemie Lee Curtis, ktorú môžete poznať z filmov, ako sú: Vianoce naruby, Zase ona a iné. Taktiež hrala v dosť úspešnom seriáli Scream Queens. Jemie Lee Curtis za svoj herecký výkon v Halloweene 1 získala honorár smiešnych 8000 dolárov, čo je vzhľadom na úspešnosť filmu dosť málo.

Poslednou hlavnou postavou, ktorá nám uzatvára túto trojicu, je Dr. Samuel Domis. Psychiatrický lekár mal na starosti pacienta Myersa a stvárnil ho herec Donald Pleasence. 


Film má 11 častí: Halloween (1978), Halloween 2 (1981), Halloween 3 (1983), Halloween 4: Návrat Michaela Myerse (1988), Halloween 5 (1989), Halloween - Prokletí Michaela Myerse (1995), Halloween: H20 (1998), Halloween: Zmrtvýchvstání (2002), Halloween (2007), Halloween II (2009), Halloween (2018). Úprimne vám poviem, že som nevidel všetky časti, no veľa z nich na seba nenadväzuje, a taktiež mi niektoré prídu dosť od veci. Halloween (2007) a Halloween II (2009) je pretransformovaný do novodobejšej verzie predošlých dvoch častí, a to: Halloween (1978), Halloween 2 (1981). 

Pre tých, ktorý nevideli tento film, si trošku priblížime dej. Ja len dúfam, že také stvorenie nejestvuje, pretože je to totálna hororová klasika . Dej hovorí o psychicky chorom pacientovi, ktorý bol umiestnený už v mladom veku v psychiatrickom sanatóriu. Zabil totiž svoju dospievajúcu sestru, ktorá ho strážila, presne na Halloween. O pätnásť rokov neskôr utečie zo sanatória a vráti sa do svojho rodného mesta, kde sleduje opatrovateľku a jej kamarátov, ktorých postupne zabíja. Neskôr zistí, že je to jeho sestra a ďalej si dopozerajte . Myslím si, že sa oplatí pozrieť si minimálne Halloween (1978), Halloween 2 (1981), Halloween (2007) a Halloween II (2009) a Halloween (2018).

Ako ste si mohli všimnúť na fotkách, v mojej zbierke sa nachádza soundtrack k poslednému a zároveň najnovšiemu filmu Halloween (2018), ktorý je pokračovaním prvých dvoch dielov. Myslím si, že je to podarený a dobre spracovaný film. 

Dočítal som sa, že autor plánuje vydať ešte dve časti, a to: Halloween Kills, ktorý vyjde 16. októbra 2020 a druhý Halloween Ends, ktorý má mať premiéru 15. októbra 2021. Som veľmi zvedavý, ako zvolia pokračovanie a aký to bude mať dej.


Tak a máme tu mojich sľúbených 5 filmov, ktoré považujem za TOP strašidelné klasiky. 

Na piatom mieste sa umiestnil filmový horor Piatok 13., ktorý má dvanásť častí. Moja najobľúbenejšia časť je Freddy vs. Jason. 

Štvrté miesto v mojom rebríčku obsadil film Insidious, ktorý má štyri časti. 

Tretie miesto je pre mňa film Sinister, ktorý má fascinujúci dej. 

Na druhom mieste sa obsadili dva filmy, pretože majú toho istého autora. Prvý horor je V zajatí démonov a druhý Annabelle. Fantastické špičkové filmy, ktoré v novodobých hororoch nemajú konkurenciu. 

A prvé miesto obsadili taktiež dva filmy, ktoré sú moje veľké srdcovky. Texasky Masakr Motorovou Pilou, ktorý má osem častí a Resident Evil, ktorý sa rozdeľuje na dve trilógie, takže dokopy má šesť častí. 

Samozrejme aj ostatné horory, ako sú: Kruh, Tiché miesto, Saw, Nočná mora z Elm Street, Nezhasínaj!, Vreskot, Muž v temnote, Sirota, Rec, Všetko najhoršie, Chlapec, Pád do tmy, Ouija, Nočné mory z temnôt a veľa iných sú skvelé. Ak by som ich mal všetky vymenovať, tak tento článok nemá konca. 

A čo sa týka hororových seriálov, tak môj najobľúbenejší je American Horror Stories, ktorý má deväť sérií. Tento rok vyšla deviata s názvom 1984. A čo sa týka mojich naj sérií, tak určite tam paria: 1 Murder House, 2 Asylum, 4 Freak Show, 5 Hotel.

Tak toto bol posledný tohtoročný halloweenský článok z rubriky Halloween Music Party. Snáď sa vám tato mini séria páčila a dúfam, že vás naplno inšpirovala. Možno ste sa taktiež dozvedeli nové veci, o ktorých ste nevedeli. Ja vám prajem krásny Halloween, plný magického a jedinečného zážitku. Nezabudnite však aj na svojich blízkych, ktorí, bohužiaľ, už nie sú medzi nami a zapáľte im sviečku.

Pekný, magický deň. LUKEY

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments