Collection - DJ

By LukeyLB - januára 09, 2019



Osobne je pre mňa mesiac január veľmi fádnym obdobím. Preto som sa rozhodol, že si tento mesiac spestríme a spravíme si ho zaujímavejším. Tí, ktorí už dlhšie sledujete môj blog, si môžete pamätať rubriku Collection. Táto rubrika slúžila prevažne pre interpretov a ich tvorbu, ktorá sa nachádza v mojej zbierke. Myslím si však, že táto rubrika má širšie a rozsiahlejšie využitie. Preto som si pre vás v tejto rubrike vymyslel niečo iné, zaujímavejšie, aby sme tento nudný a fádny mesiac ozvláštnili niečím novým a iným a zároveň, aby sme obohatili rubriku a samotný blog. 

Tento mesiac si postupne prejdeme žánre, štýly, ale aj profesie hudby. Tieto žánre som vybral na základe interpretov, albumov z mojej zbierky. Na tieto albumy od jednotlivých interpretov si stručne vypíšeme pár viet , ale hlavne porovnáme, zhodnotíme a na koniec vyberieme celkového víťaza. Samozrejme z každého albumu vyberiem favorita, ktorý je mne najviac srdcu blízky, a taktiež nejakú tú zaujímavosť.

Než začneme rozoberať jednotlivých interpretov, tak by sme si mali vysvetliť pojem dídžej/ DJ. Osobne rozdeľujem Dj-ov do dvoch skupín. Do prvej skupiny radím Dj-ov, ktorí majú vopred pripravenú hudbu pre ľudí a púšťajú ju na jednotlivých podujatiach. A potom tu máme druhú skupinu Dj-ov a títo vytvárajú svoju vlastnú tvorbu, ktorou sa prezentujú na svojich koncertoch a presne o nich sa budeme dnes baviť a rozprávať.


V mojej zbierke sa nachádzajú dosť kvalitní Dj-i. Samozrejme, veľa mi ich chýba, preto vám na konci vypíšem Dj-ov, ktorých si plánujem dokúpiť, pretože ma zaujala ich tvorba. Dnes si rozoberieme interpretov: David Guetta, Dj Snake, Kygo, Major Lazer, Skrilex a ich jednotlivé albumy. 

Zoberiem to rovno po poradí a môžeme začať Davidom Guettom, a to albumom Listen Again . Jeho tvorbu počúvam od mojich 10. rokov a vždy ma jeho hudba fascinovala a brala. Mojím favoritom je pesnička Hey Mama, táto skladba mi vždy vyčarí letnú atmosféru plnú slnečných lúčov. David Guetta vydal minulý rok nový album 7, na ktorý sa chystám spraviť recenziu, pretože ma dosť zaujal. 

Ako druhý album tu máme Encore. Neviem ako vás, ale mňa veľmi tento interpret neoslovil. Teraz však vydal pesničku Taki Taki, na ktorej sa podujali aj Selena Gomez, Ozuna, Cardi B. Táto skladba je tanečná bomba. Favoritom albumu Encore je Let Me Love You, v spolupráci s Justinom Bieberom.  

Ďalší v poradí je nórsky interpret Kygo. Myslím si, že jeho hudba nemá konkurenciu, pretože je jedinečná a originálna. Kygo vydal dva albumy a mám ich v zbierke. Album Cloud Nine a Kids in Love. Oba albumy považujem za rovnako dobré, preto mi je dosť ťažko vybrať favorita. Z prvého albumu to je pesnička Stole the Show a z druhého albumu zasa skladba Stargazing. Kygo nedávno vydal novinku Happy Now, na ktorej som doslova závislý . 

Predposledný album tu máme od interpretov Major Lazer. Táto skupina nie je úplne z kategórie Dj, majú skôr širšie zameranie. No ja ich považujem za Dj skupinu, preto som ich tu zvolil. Osobne ma dosť sklamali pri toľkých šanciach. No musím uznať, že pár favoritov mám aj tu. Albumy sa nazývajú Peace is the Mission a Know No Better. Z prvého albumu vyberám pesničku Lean On a z druhého albumu skladbu Know No Better. 

Posledným albumom je Present Jack Ü od interpreta Skrillexa, v spolupráci s Diplo. Úprimne Skrillexa absolutne nepočúvam. No na tomto albume ma zaujala jedna jediná pesnička , a to "Where Are Ü Now", v spolupráci s Justinom Bieberom. 
Už asi sami tušíte, že mojím celkovým víťazom je interpret Kygo. Bez jeho hudby si neviem predstaviť leto, ktoré mi vždy jeho hudba spríjemňuje. Neviem, či ste si to všimli, ale všetky tieto pesničky mi prídu letné. Preto zvyčajne zaraďujem, ale aj počúvam Dj-ov počas letného obdobia. Príde mi, že tiež interpreti, ako je napríklad David Guetta,vždy tvoria a vydávajú skladby pred letom. Myslím, že niečo na tom celom bude a snáď nebudem jediný, ktorý tvorbu Dj-ov považuje za letnú hudbu. 

Interpreti, ktorých si plánujem zakúpiť: Marshmello, Avici, Calvin Harris, Martin Garrix, Dj Khaled. 

Tak, máme tu záver. Môžete mi napísať do komentára toho vášho najobľúbenejšieho Dj-a, a taktiež vašu najobľúbenejšiu pesničku. Rád si to prečítam. 


Pekný zvyšok dňa. LUKEY

  • Share:

You Might Also Like

2 Comments

  1. Bohužial, toto nie je môj šálok kávy. No z toho mála čo poznám dobrý výber.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru aj mne ešte toho veľká chýba aby to bolo celé kompletné :)

      Odstrániť